NOVA PREHRANA ZA OTROKE: Kašice in smokiji s črički

Trendi

Ena mama je našla inovativen način, kako zmanjšati stroške prehrane za svojo družino. Odločila se je, da bo svoji 18-mesečni hčerki ponudila čričke. Tiffany, ki živi v kanadskem Torontu, je že prej poskusila različne vrste insektov med svojimi potovanji po Aziji in uživala v okusu, zato se je odločila, da bo čričke uvedla kot vir beljakovin za svojo hčerko.

Fotografija je simbolična.

Kljub temu hčerka uživa tudi različne vrste mesa, kot so govedina in piščanec. Tiffany pove, da obstaja več načinov, kako pripraviti čričke. Lahko se jih na primer primeša v kašice ali naredi smokije. Kanadčanka pravi, da njena hči z užitkom poje palačinke s črički, medtem ko pečenih ne mara. Tiffany doda, da so te vrste palačinke skoraj enake kot navadne, le da imajo okus po oreščkih. Zgodba je bila poročana v svetovnih medijih, kot so Mirror in drugi.

Čeprav se zdi, da je uživanje žuželk precej nenavadno, pa Tiffany ni prva, ki se je odločila, da jih uvede v prehrano. V nekaterih delih sveta je to že tradicionalni način prehranjevanja. Dejstvo je, da so žuželke zelo hranljive, vsebujejo veliko beljakovin, maščob in mineralov, kot so železo in kalcij.

V nekaterih državah, kot sta Tajska in Mehika, so žuželke na meniju že stoletja in so del tamkajšnje kulture. V nekaterih državah jih celo prodajajo na tržnicah in v trgovinah. Obenem mnogi strokovnjaki poudarjajo, da je uživanje žuželk lahko okolju prijaznejše, saj se za njihovo pridelavo in vzrejo potrebuje manj vode, hrane in prostora kot recimo za perutnino, krave in prašiče.

Tudi nekateri drugi starši so se odločili, da bodo uvedli žuželke v prehrano svojih otrok. V Veliki Britaniji je na primer spletna trgovina z imenom Crunchy Critters, ki prodaja različne vrste žuželk za prehrano, med drugim tudi pakiranja za otroke. V Združenih državah Amerike pa je podjetje Tiny Farms, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo žuželk kot hrane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  11 .05. 2023 ob  14: 41
Bedaki!