NOVA PRAVILA NA KONCERTIH IN TEKMAH: Organizatorji bodo "anonimno" spremljali upoštevanje pogoja PCT pri obiskovalcih

Slovenija

Minister Janez Poklukar je napovedal spremembe pri spremljanju upoštevanja pogoja PCT na javnih prireditvah. Kot je dejal, si želijo, da se prireditev vsi udeležijo varno in ostanejo zdravi tudi po njihovem koncu. Ministrstvo in NIJZ zato pripravljata posebno orodje, ki bo organizatorjem omogočilo anonimno spremljanje pogoja PCT pri obiskovalcih.

Kot je dejal minister za zdravje Janez Poklukar na današnji vladni novinarski konferenci, so v zadnjih dneh priča več dogodkom, ob kateri so ugotavljali, da je treba bolje spremljati upoštevanje pogojev PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani). Ta je sedaj pogoj za uporabo nekaterih storitev, a organizatorji doslej tega niso bilo dolžni preverjati.

"Želimo si, da si vsi udeleženci javnih prireditev teh udeležijo varno in ostanejo zdravi tudi po koncu, in da slučajno ne bi, tako kot je pred letom in pol, kakšna nogometna tekma postala žarišče prenosa ali izvora epidemije," je dejal Poklukar.

Ministrstvo za zdravje bo zato, kot je napovedal, v prihodnjih dneh pripravilo spremembe, ki bodo dale podlago za izvajanje pogoja PCT na javnih prireditvah oz. v širšem družbenem življenju.

Da organizatorjem javnih prireditev to olajšajo, skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pripravljajo posebno orodje. Že v prihodnjih dneh bo za informacijski sistem android tako na voljo aplikacija, s katero bodo lahko "anonimno spremljali upoštevanje pogoja PCT pri svojih obiskovalcih", je napovedal minister.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  21 .07. 2021 ob  14: 51
Ma prekleta banda, cepljeni se lahko okuzijo in prenasajo ravno tako kot necepljeni. Zakaj enim omejevat svobodo, drugim pa ne? Samo zaradi biznisa! Mars v PM!
Voliga |  20 .07. 2021 ob  18: 31
V Franciji poteka organiziran upor, ljudje so se začeli zbirati proti totalitarni politiki