NOVA NAGRADA ZA AJDOVSKI LEONE: Najboljši tudi na mednarodnem trgu

Vipavska dolina

Slovenski proizvajalec sladoleda Incom Leone je v Varšavi prejel mednarodno nagrado za najboljši sladoled na področju mlečnih inovacij letošnjega leta. Gre za blagovno znamko Alive, ki je odmevno mednarodno nagrado prejela že marca, zlato priznanje pa jim je pred mesecem dni podelila tudi Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Kot so sporočili iz družbe, so se uveljavljenega in v mlečni industriji visoko cenjenega ocenjevanja mlečnih izdelkov World Dairy Innovation Awards letos udeležili proizvajalci iz 23 držav, ki so s svojimi izdelki tekmovali v 17 kategorijah.

V kategoriji sladoledov in zamrznjenih jogurtov je prvo mesto osvojil Incom Leone z blagovno znamko Alive, ki jo sestavljajo bolj zdravi sladoledi za zdrav in uravnotežen življenjski slog. Sprva so izdelali vanilijevo sladoledno palčko z visoko vsebnostjo beljakovin ter jogurtovo palčko s koščki sadja in žitaric, zdaj pa se jima je pridružila še naravna sadna palčka.

Ti sladoledi so pred slabim mesecem na srečanju gospodarstvenikov Primorske prejeli tudi zlato priznanje GZS, kar je za Incom Leone "pomembno priznanje na domačih tleh".

Marca je družba za blagovno znamko Alive prejela tudi mednarodno nagrado wabel za najbolj inovativen sladoled letošnjega leta. Nagrado wabel podeljujejo najboljšim proizvajalcem prehrambenih izdelkov v 12 kategorijah živil, med katerimi je tudi sladoled.

V družbi več kot 90 odstotkov svojega sladoleda izvozijo, med drugim v Avstralijo, ZDA in na Novo Zelandijo.

Incom Leone želi z novo podznamko sladoleda Leone potrošnikom ponuditi bolj zdrav sladoled, ki bo spodbujal zdrav in uravnotežen življenjski slog. Njihova vanilijeva sladoledna palčka predstavlja enega prvih beljakovinskih sladoledov na palčki, ki po navedbah družbe nudi osvežitev po športnih aktivnostih. Pri izdelavi jogurtove palčke s koščki sadja in žitaric pa so posnemali zajtrk, sestavljen iz jogurta z žitaricami in sadjem.

Deli novico: