NOV JAVNI RAZPIS NA PODROČJU RIBIŠTVA: Na voljo bo za 135.692 evrov nepovratnih sredstev

Slovenija

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pred dvema dnevoma v uradnem listu objavilo drugi javni razpis za izvajanje ukrepa zdravje in varnost na področju ribištva. V Sloveniji bo na voljo za 135.692 evrov nepovratnih sredstev.

Kot so sporočili z ministrstva, je predmet podpore drugega javnega razpisa namenjen izboljšanju higienskih, zdravstvenih, varnostnih in delovnih pogojev za ribiče v obliki naložb v ribiška plovila ali opremo za posameznike.

Upravičenci so lahko pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki in ribiči - fizične osebe v skladu z zakonom, ki ureja morsko ribištvo, ki so lastniki, solastniki ali uporabniki ribiških plovil z veljavnim dovoljenjem za gospodarski ribolov, izdanim v Sloveniji.

Za izboljšanje higienskih, zdravstvenih, varnostnih in delovnih pogojev za ribiče operativni program za izvajanje evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v Sloveniji 2014-2020 podpira naložbe v ribiška plovila ali opremo za posameznike, če te naložbe presegajo zahteve prava EU ali nacionalnega prava.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija