HOJS MED SLUŽBENO POTJO ZAVIL ŠE DO VIKENDA: Ni kršil prepovedi gibanja, zatrjujejo na notranjem ministrstvu

Slovenija

Notranji minister Aleš Hojs med velikonočnimi prazniki obiskal južno mejo, kamor se je odpravil sam, brez varovanja. Med službeno potjo je obiskal še vikend v okolici Metlike. A na notranjem ministrstvu zagotavljajo, da s tem ni kršil prepovedi gibanja v druge občine, saj naj bi na vikendu pomagal pomoči potrebni osebi, poroča RTV Slovenija.

Hojs naj bi se med službeno potjo ustavil na družinskem vikendu v Gabrovcu pri Metliki, katerega lastnica je njegova tašča. Kot so pojasnili na notranjem ministrstvu, naj bi se tam ustavil spotoma, da bi pomagal osebi, ki je potrebovala podporo.

Takšna izjema je po odloku o prepovedi gibanja izven svoje občine bivanja dovoljena. Niso pa na ministrstvu pojasnili, komu je Hojs pomagal. Zaradi varstva osebnih podatkov niso povedali niti, ali ta oseba živi na naslovu vikenda ali v naselju.

Kot še navaja RTV Slovenija, je tega dne minister službeno obiskal policiste na Gorjancih, vojake na Trdinovem vrhu in mejne nadzorne točke v okolici Metlike. Na terenu je bil sam, brez sodelavcev in varnostnikov, kar minister sicer lahko stori, da se za čas zasebnega potovanja pisno odpove osebnemu varovanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jlz |  22 .04. 2020 ob  17: 09
Madonca, kako so vsi dobri!! Breznik je bil na "dobrodelni akciji" je pri Rastoderju fehtal za banane in čebulo za občino Lenart (mimogrede, pravijo, da je čebula v tistih krajih doma!!), Hojs pa je pomagal pomoči potrebni osebi na svojem vikendu!! Res, če ne bi bilo SDS - bi se nam slabo pisalo.... ;-)