NOGOMETAŠICE GAŽONA NE NEHAJO NAVDUŠEVATI: Žogo poslale v mrežo kar sedemkrat (FOTO)

Koper

V zadnjem krogu so nogometašice Gažona ekipe U17 dosegle visoko zmago proti ŽNK Goričko in tako podaljšale niz neporaženosti v letu 2024.

V sončnem vremenu in v prisotnosti zvestih navijačev ene in druge ekipe, so na dobro pripravljenem igrišču Gažona, sklenili tekmovanje v ligi U17 NZS za dekleta. Tekmovanje je bilo naporno tako fizično kot tudi finančno, saj je v ligi tekmovalo 14 ekip. Igralke z Obale so veliko časa preživele v vozilih saj so v ligi sodelovale ekipe iz Beltincev, Maribora, Radelj, Žalca, Kidričevega, Trbovelj, Rogatca, Goričkega in Cerkelj

Po začetnem odporu gostiteljic je v 21. minuti zadela Jakac Monika za 1:0, v nadaljevanju so mrežo zatresle še večkrat - Neža Kržič, Lana zec in Tina Turk vsaka po dvakrat, za končnih 7:0. V borbenem, a fer srečanju, kjer rezultat ni bil v ospredju, saj je bil zmagovalec srečanja znan že v prvem polčasu, je domača ekipa predvsem uigravala ekipo, ki jo čakata še dva mednarodna turnirja v tujini.

Gažončanke so tako v letu 2024 v ligi U17 NZS osvojile 17 od možnih 21 točk.

"Dekleta čutijo utrujenost, večji del ekipe je dopolnjeval prvo ekipo ki igra v 1. ŽNL, oz. postal njen nepogrešljivi člen, tako da igranje na dveh frontah pusti določene posledice. Za to kar so prikazala dekleta v ligi U17 in v članski ligi, zaslužijo globok poklon! Velikokrat pozabljamo, da gre za dekleta, ki so ali pa bodo dopolnila šele 16 let," je v uvodu povedal trener ekipe Robert Zirnstein.

"Danes smo nastopili brez dveh zelo pomembnih igralk, in sicer Katarine Bikarevič, ki je bila steber obrambe članske ekipe in kreator igre pri U17, ter brez Gaje Zahar, nevarne napadalke, ki je dobila udarec na zadnji članski tekmi proti Ajdovščini in smo se odločili, da sanira poškodbo do konca. Ostale igralke so njihova mesta kvalitetno zapolnile," je dodal Zirnstein.

Za ekipo Gažona U17 so nastopile: Lucija Šestanj, Brina Novak, Gaja Ambrožič, Neža Kržič, Lara Čuček, Maruša Lovrečič, Tina Turk, Danaja Sikur, Monika Jakac, Naja Kalin Zirnstein, Lana Zec, Gaja Pintar, Barukčič Jelena, Marta Cernaz in Đekič Lara.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija