NISO ZRELE LE ČEŠNJE, SLADKO JE TUDI VINČECE: Briški vinarji so odprli vrata svojih kleti

Slovenija

Junija v Goriška Brda ne vabijo le zrele češnje, temveč tudi odprte vinske kleti. Dnevi odprtih kleti v Brdih so dvodnevni dogodek, ki bo ta konec tedna povezoval vinske kleti in briške zgodbe. Letos bo sodelovalo 36 vinarjev iz celotnih Brd, ki bodo obiskovalcem ponudili različna vina iz svojih kleti, postregli pa bodo tudi s kulinaričnimi dobrotami.

"Ne glede na to, ali so obiskovalci izkušeni vinski navdušenci ali pa le radovedni novinci, so Dnevi odprtih kleti odlična priložnost za odkrivanje in okušanje vinskih zgodb. Predvsem pa za druženje v izjemnem naravnem okolju, prepojenem z energijo pristnostni in domačnosti," je na predstavitveni novinarski konferenci o pomladnem dogajanju v Goriških Brdih dejala direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec.

Gostje bodo lahko na gradu Dobrovo prevzeli vinske kozarce, s katerimi bodo nato obiskali kleti in se udeležili degustacij. Za obisk posameznega vinarja predhodna najava ni potrebna, pri vsakem pa bodo na voljo najmanj štirje vzorci vina.

Obiskovalcem bo na voljo krožni avtobusni prevoz, najeti pa bo mogoče tudi kombi.

Tako kot prejšnja leta so tudi letošnji Dnevi odprtih kleti dobrodelni. Briški vinarji so darovali nekaj svojih vrhunskih vin, ki so jih tokrat natočili v posebne steklenice, opremljene z izvirno etiketo mednarodnih umetnikov, izbranih za umetniško rezidenco na umetniškem dogodku Art Circle Spring 2023.

Poslikali so 37 steklenic, ki so jih nato prodali na dražbi. Izkupiček bo letos bo namenjen za nakup defibrilatorjev in njihovo namestitev po manjših briških krajih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija