NI USTAVIL NA OZNAČENEM PREHODU IN ZBIL PEŠKO: Hudo poškodovana obležala na vozišču

Kronika

Včeraj ob 19.15 je v Sežani na Bazoviški ulici prišlo do prometne nesreče. 61-letni voznik osebnega avtomobila ni ustavil 58-letni peški, ki je prečkala cestišče na označenem prehodu za pešce. Vanjo je trčil s prednjim delom vozila, peška je padla in obležala. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Izola, od koder so koprski policijski upravi sporočili, da je huje poškodovana. Povzročitelju sledi kazenska ovadba, poročajo s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografije so simbolične. 

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 173 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi in dve s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dva primera poškodovanja tuje lastnine, zaradi kršitev javnega reda so bile izvedene tri intervencije.

Ob 10.40 je v Vogljah padla motoristka. Policisti so na kraju ugotovili, da je 58-letna državljanka Nemčije vozila motorno kolo od Repentabora proti Dutovljam. Ko je pripeljala na most čez železniško progo v vasi Dol pri Voglah, je z vozilom zapeljala preblizu desnem robu vozišča in trčila v rob pločnika, za tem pa padla. Pri padcu se je huje poškodovala, odpeljali so jo v izolsko bolnišnico.

V Postojni je nekdo poskusil vlomiti v hišo, vendar mu to ni uspelo. Kljub temu je povzročil za 1000 evrov škode.

Ob 6.57 so bili policisti PU Koper obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, med predoroma Kastelec in Dekani. Policisti so ugotovili, da je 29-letna voznica osebnega avtomobila pred izvozom za Črni Kal zaradi neprilagojene hitrosti, kjer je bila na cestišču večja količina vode, izgubila oblast nad vozilom in trčila ob odbojno ograjo na desni strani vozišča. Po prvih podatkih ni poškodovana, sledi ji plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija