NEVERJETNO: V EU živimo v strahu pred zimo in inflacijo, Von der Leyen pa Ukrajini vsak mesec 1,5 milijarde evrov

Svet

Evropska unija pripravlja načrt za pomoč Ukrajini v višini 1,5 milijarde evrov na mesec v prihodnjem letu v skupni višini približno 18 milijard evrov, je danes po koncu zasedanja voditeljev EU poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Napovedala je, da bo prihodnji teden potekala konferenca o obnovi Ukrajine.

Za Ukrajino bo v prihodnjem letu pomemben predvidljiv in stabilen pritok pomoči, je poudarila predsednica komisije. Država potrebuje 3 do 4 milijarde evrov mesečno, ta sredstva bi morala biti financirana s strani EU, ZDA in finančnih institucij, je dejala.

Voditelji EU so danes razpravljali o 1,5 milijarde pomoči EU mesečno, kar bi Ukrajini omogočilo stabilen pritok sredstev za pomoč. Ustrezen mehanizem pa bodo, kot je napovedala, pripravili finančni ministri EU.

Treba je mobilizirati humanitarno pomoč, da pomagamo Ukrajincem preživeti zimo, je poudarila.

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel pa je na novinarski konferenci po koncu dvodnevnega vrha poudaril, da bo morala EU preučiti možnost uporabe zamrznjenega ruskega premoženja za podporo in obnovo Ukrajine. Status kandidatke za članstvo v EU, so ga na junijskem vrhu podelili Ukrajini, je zelo pomemben, z dejanji moramo pokazati, da je to močna in verodostojna perspektiva za Ukrajino, je dejal Michel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  23 .10. 2022 ob  17: 10
Razcetverit ali pa nabit na kol!
Ištrijan |  22 .10. 2022 ob  21: 29
Čaraovnico na grmado!
vseved |  22 .10. 2022 ob  18: 21
P=rasico je treba nagnat.
magik |  22 .10. 2022 ob  14: 26
Vojaški analitiki razkrivajo - Rusi evakuirajo Herson, ker ga nameravajo Ukrajinci potopiti!
Vojaški analitiki kanala Military Summary so svetovno znani po svojih pronicljivih analizah vojaškega spopada v Ukrajini.
V svojem najnovejšem videu so razkrili zelo zanimivo tezo, kaj je resnični razlog, da Rusi masovno evakuirajo civiliste iz Hersona.
Trdijo, da so iz zanesljivih virov izvedeli, da navkljub insinuacijam ukrajinskega predsednika Volodomirja Zelenskega, češ da je predsednik Ruske federacije izdal ukaz za sabotažo jezu pri hidroelektrarni Kahovka, v resnici nameravajo Ukrajinci porušiti omenjeni jez. In tako potopiti velike dele Hersona ter odrezati mesto od ruske strani, saj bi ob tem deroča voda odnesla s seboj vse pontonske mostove.
Zelenskemu dejansko ni mar za usodo prebivalcev Hersonske regije v primeru sabotaže jezu, ker itak gre večinoma za rusko govoreče... (Insajder)