NEPRIJETNO PRESENEČENJE NA KROŽNIKIH ŠOLARJEV: V šolskem kosilu so se znašli črvi

Kronika

Učence Osnovne šole Rače je na krožnikih petkovega šolskega kosila pričakalo neprijetno presenečenje. V mlincih martinovega kosila so nekateri našli "črve", najverjetneje gosenice kuhinjskega molja, danes poroča časnik Večer. Zaradi dogodka je bila podana prijava inšpekcijskim službam.

Fotografiji sta simbolični. 

Šola je starše obvestila o pripetljaju in se jim opravičila. Mlince je po besedah podravnateljice Romane Zupančič dostavil dobavitelj v šolo v petek zjutraj, torej na dan, ko so jih skuhali. To po poročanju Večera pomeni, da do kontaminacije ni prišlo v šolski kuhinji. Povedala je, da je bilo živilo ustrezno deklarirano in z rokom trajanja do 30. julija 2024, med pripravo in razdeljevanjem kosila pa kuharsko osebje ni opazilo, da bi bilo z mlinci kaj narobe.

Po obvestilu, da je hrana oporečna, so preostanek mlincev zavrgli in o dogodku obvestili dobavitelja. "Na šoli si zelo prizadevamo, da učencem in drugim odjemalcem zagotavljamo zdravo in neoporečno hrano. Žal je tokrat prišlo do neljubega dogodka, na katerega nismo imeli vpliva," še pravi podravnateljica. Dodala je, da učencem kosila za ta dan ne bodo zaračunali.

V zvezi z dogodkom je bila podana prijava na šolski in zdravstveni inšpektorat. S šolskega inšpektorata so po navedbah Večera sporočili, da zadeva spada v pristojnost zdravstvenega inšpektorata ter uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Na omenjeni upravi so danes povedali, da so prijavo v zvezi z omenjeno zadevo prejeli šele v ponedeljek, zato rezultati še niso znani. "Obravnava primera poteka. Več informacij bo na voljo po opravljenem pregledu," so navedli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija