NEPREMIČNINSKA KRIZA NA OBALI: Kakšno je stanje na trgu in kdaj bo boljše? (VIDEO)

Koper

Stanovanjska stiska je v Sloveniji je vse bolj pereča. Ta je vsekakor najhujša v Ljubljani in Slovenski Istri. Stanovanj pri nas preprosto ni, redka dostopna stanovanja so predraga, najemniška stanovanja, če jih seveda sploh dobite, pa se kot po pravilu oddajajo le do začetka turistične sezone.

Številni delavci, študenti, upokojenci in celo policisti Policijske uprave Koper so že večkrat na lastni koži občutili goreč problem stanovanjske krize v Slovenski Istri, zato smo preverili, kakšno je stanje na trgu nepremičnin oziroma kdaj bo boljše. Več si poglejte v spodnjem video prispevku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  19 .03. 2022 ob  11: 59
@kanarin# ma ni samo problem v Ljubljančanih....poznam eno Koprčanko privatnico in svetnico ki ima sigurno enih 20 stanovanj pokupljenih v Kopru in to vse prazna kao investicija. Zakonsko bi rabilo take stvari obdavčiti kot v tujini pa do teh anomalin nebi prošlo.
Istriano |  18 .03. 2022 ob  07: 45
12
Za nas, ki smo tu doma je nepremičnin še preveč. Vsi rinejo k nam, to je problem.
kanarin |  18 .03. 2022 ob  07: 10
28
Ni res da (novih) stanovanj ni, problem je v tem da niso (več) dosegljiva za domačine, saj jih večinoma pokupijo špekulanti in ljubljanski bogataši ki jih imajo za vikendice - in posledično so večino časa ta stanovanja prazna. Namreč, nisem seznanjen da bi v zadnjih letih število prebivalcev na Slovenski obali tako drastično povečalo oz da bi nataliteta eksplodirala, tako da je jasno kje je tu pravi problem.
vseved |  17 .03. 2022 ob  22: 15
12
Zakaj vsi rinejo na obalo?