NEGATIVEN ORGAZEM: Se dogaja tudi vam?

Trendi

Ne le, da obstaja, bil naj bi tudi zelo pogost. Negativen orgazem. Gre za idejo, da je orgazem potrebno doseči zmeraj in da je to normalno, saj v nasprotnem primeru takšni ljudje, ki ne dosežejo orgazma, postanejo vznemirjeni.

Orgazem je nedvomno rezultat lepega spolnega srečanja, a so raziskave pokazale, da ni zmeraj tako. Archives of Sexual Behavior je objavil študijo, ki dokazuje, da 'negativen orgazem' lahko opozarja na vrsto težav med spolnostjo.

Od tega, da je orgazem partnerjema edini cilj, do umirjanja partnerjevega ega ali zaskrbljujočih občutkov, ki se pojavijo pri ljudeh, ki so izrazito verni ali pa le 'zasužnjeni v telesu nasprotnega spola'. Po ugotovitvah raziskovalcev doseganje orgazma lahko ustvari neželjeni pritisk.

V študiji je sodelovalo 726 ljudi, starih od 18 do 66 let. Odgovarjali so na vprašanja, ali so kdaj imeli negativno izkušnjo povezano z orgazmom. Izkazalo se je, da ideja, da je potrebno zmeraj doseči orgazem pri spolnem odnosu, ustvarja nepotrebno vznemirjenost. Kot so povedali udeleženci raziskave, pri doseganju orgazma pogosto doživljajo pritisk s strani partnerja.

Razkrili so, da jim njihovi partnerji večkrat očitajo, če ne doživijo orgazma. Obtožujejo jih, da jim niso več dovolj privlačni, da so jim druge stvari v življenju pomembnejše, kot pa njihovo skupno seksualno življenje.

Avtorici študije sta Sari van Anders, profesorica na Vseučilišču v Queensu, in Sara Chadwick z Vseučilišča v Michiganu.

Raziskava je med drugim dokazala, da ima religija pri nekaterih ljudeh močan vpliv na spolnost. Med spolnim odnosom se počutijo slabo in krive, še posebej ko dosežejo orgazem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija