"NE DELAJTE PANIKE, TO JE ŠLO ČEZ VSAKO MEJO": Preverili smo govorice o nasilnih dogodkih na koprskih šolah (VIDEO)

Koper

Po nedavnih dogodkih v Srbiji in na Hrvaškem so se tudi pri nas začele širiti vseh vrst govorice o dogajanjih na koprskih osnovnih šolah. Nekatere informacije, ki so prišle do našega uredništva s strani bralcev so tako grozljive, da jih ne bomo navajali. Smo pa tako na koprskih šolah kot na koprski policijski upravi preverili resničnost izjav in predvsem, kaj se dogaja. Zadnjo prijavo so koprski policisti prejeli iz OŠ Antona Ukmarja Koper.

"Policija se je takoj odzvala na prijavo, policisti so odšli na kraj, opravili so razgovore, nekaj jih še bodo opravili, a zaenkrat ni bila zaznana nobena povečana ogroženost niti zaposlenih niti otrok ali staršev," je povedala tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec. Tudi ravnatelj OŠ Antona Ukmarja, Andrej Mlinar, meni da je zadeva šla čez vsako mejo zdravega razuma. Zagotavlja pa, da so otroci na šoli varni, da je zanje dobro poskrbljeno in da sproti urejajo zadeve.

Kot poudarjajo pri policiji, se odzovejo na čisto vsako prijavo in teh je v zadnjem času, zagotovo tudi zaradi nedavnih dogodkov v Srbiji, več. Policisti sodelujejo z ravnatelji vseh šol, ki se prav takoj odzivajo na dogodke. Je pa res, da so ljudje postali v zadnjem času veliko bolj občutljivi na nasilje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  12 .05. 2023 ob  14: 03
Vse je napisano ze spodaj in nima smisla ponavljati.
Zavrtite si vcerajsnjo Tarco, kjer je dr Zalokarjeva iz Planine zelo razumljivo povedala, da ze leta lezijo na Ministrstvu desetine in desetine predlogov slovenskih ravnateljev kako izboljsati solo, nastaviti nova pravila in s tem vrniti solstvo na obdobje pred 40 leti, ko si s ponosom rekel, da si ucitelj.
Ko vstopijo otroci v solo, je potrebno tako njim, se bolj pa starsem jasno povedati in obojestransko podpisati kaj je cilj sole in ucenja ter vzgoje in kaksne posledice bodo vkolikor se pravila krsijo. (izkljucitev iz sole idr.)
Miura, nikar mi zdaj ne recite, da ni pravne podlage in bla bla bla... potrebno se je samo vprasati zakaj niso predlogi ravnateljev vgrajeni v nek nov prenovljen zakon ali pa morebiti ta pasivnost odgovarja vsem po malem...
Miura |  12 .05. 2023 ob  11: 46
@ Bella - Kakšen je tvoj predlog za rešitev oz. izboljšanje?
Piero Panin |  11 .05. 2023 ob  15: 23
Evo je kdo vedu da bo v bolnici Izola eden ustrelu zdravnika,drugi vzel noz in zabodu varnostnika...
Govora naj bi blo o neki preventivi,karkoli ne?
Policija pride ponavadi ko je prepozno
Bella |  11 .05. 2023 ob  14: 42
21
Niti ne pricakujem, da bo ravnatelj rekel, da je kaj narobe, saj ni nor! Ob prijavi ima kup dela, pogovorov, zapisnik in se ob se. V glavnem se to odpravi s tem, da so to obicajne zadeve v casu odrascanja, da so pac eni prevec obcutljivi idr. Nikakor ne branim Kosto ampak ko ti nekdo govori piflar, pametnjakovic, p....r, se ti posmehuje, ker jecljas, hmmmm.... akcija rodi reakcijo, ki je bila v tem primeru nespametna in usodna.
Ne vem koliko starsev vprasa svoje otroke kako se obnasajo do sosolcev in ce niso samo tudi mali psihopatki tirani. In seveda ce njih kdo nadleguje.
In se: tisti, ki ni to dal skozi, sploh ne razume kaj to je in boljse, da je tiho!