NASTALA NEVIHTNA LINIJA: Neurje z močnim vetrom odkrivalo strehe in podiralo drevesa, pri naših sosedih tornado (FOTO, VIDEO)

Kronika

Sredi popoldneva je pas neviht z močnim vetrom in obilnimi padavinami prešel od jugovzhoda proti severovzhodu države. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objektov, črpali meteorno vodo, prekrivali odkrita ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov, so sporočili iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

Kot so na agenciji za okolje (Arso) zapisali na družbenem omrežju X, je dopoldne pogosteje deževalo v zahodni polovici Slovenije, pozneje pa je na jugovzhodu nastala nevihtna linija, ki se je pomaknila proti severovzhodni Sloveniji.

Prihod nevihte nad Cven. ???? Sara Vinkovič

Posted by Neurje.si on Tuesday, May 21, 2024

Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 31 dogodkov na območju regijskih centrov Brežice, Celje, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Ptuj. Po njihovih navedbah je na terenu posredovalo 18 gasilskih enot, od tega tri poklicne. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objektov, črpali meteorno vodo ter prekrivali odkrita ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov.

Neurje z močnim vetrom je okoli 15. ure zajelo naselje Zdole v občini Krško. Odkrilo je več streh stanovanjskih in pomožnih objektov ter podrlo nekaj dreves na ceste in eno drevo na stanovanjski objekt.

Nad Gradcem pa se je danes celo razvil tornado.

Po poročanju nekaterih portalov se je danes nad Gradcem razvil tornado! ????️

Posted by Neurje.si on Tuesday, May 21, 2024

Vremenoslovci so za danes zaradi močnih neviht z nalivi in sunki vetra izdali oranžno opozorilo za osrednjo in obe vzhodni regiji. Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu države prehodno ponehale. Za sredo pa na Arsu napovedujejo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na severu države.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija