NAŠE GORE TERJALE ŽIVLJENJE: Iskalna akcija pogrešane osebe na Matajurju

Kronika

V četrtek okoli 18. ure so gorski reševalci v bližini naselja Zgornji otok v občini Radovljica pomagali pri transportu mrtve osebe. Radovljiška gorska reševalna služba je skupaj z reševalci nujne medicinske pomoči in kranjskimi policisti prenesla osebo iz težko dostopnega kraja, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Minuli dan so gorski reševalci posredovali tudi drugod. Okoli 16. ure si je pri sestopu iz Male Mojstrovke v občini Kranjska Gora pohodnica zlomila gleženj. Kranjskogorski reševalci so zaprosili za pomoč helikopter Slovenske vojske, ki je ponesrečenko prepeljal v jeseniško bolnišnico.

Zvečer, nekaj pred 22. uro, sta se pod Stenarskimi vratci v občini Mojstrana zaplezala in s poti zašla dva planinca. Posredovali so gorski reševalci Gorsko reševalne službe Mojstrana. Izgubljena so našli nepoškodovana in ju pospremili v dolino.

V kobariški občini na slovenski strani Matajurja pa so tolminski gorski reševalci v četrtek ob 10.40 začeli iskalno akcijo pogrešane osebe. Pregledali so dele terena z vrha Matajurja proti vasi Robič. Italijanski gorski reševalci so pregledali teren na italijanskem delu gore, a pogrešanega še niso našli, je še razvidno iz dnevnega poroča Uprave RS za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija