NAŠE EDINO VISKOGORSKO SMUČIŠČE NE BO VEČ JAVNI ZAVOD: Z novim direktorjem Kanin postaja d.o.o.

Slovenija

Rok Ovsenik je postal novi direktor Javnega zavoda Sončni Kanin, ki upravlja s kaninskim smučiščem. Podporo so mu na četrtkovi seji soglasno izrekli bovški občinski svetniki, ki so potrdili tudi preoblikovanje javnega zavoda v družbo z omejeno odgovornostjo.

Ovsenik, po izobrazbi doktor znanosti s področja turizma, je bil v preteklosti dejaven predvsem na športnem področju kot član in direktor slovenske reprezentance v akrobatskem smučanju. Po zaključku športne poti se je usmeril v turizem, bil je predavatelj na Fakulteti za turistične študije Turistica v Portorožu, deloval pa je tudi kot predstavnik podjetja Kompas v ZDA.

Kot je poudaril v svoji predstavitvi, dva največja izziva za prihodnost vidi v izboljšanju kakovosti smučišča in povečanju obsega stacionarnega turizma v Bovcu.

Zavod Sončni Kanin v prihodnje čaka preoblikovanje v družbo z omejeno odgovornostjo, v stoodstotni lasti Občine Bovec. Za to obliko delovanja so se odločili predvsem zaradi lažjega načina poslovanja. Kot poudarja župan Valter Mlekuž, so namero dalj časa usklajevali z vsemi resornimi ministrstvi, predvsem iz bojazni, da preoblikovanje ne bi bilo sporno zaradi nepovratnih sredstev EU in države, ki jih je Občina Bovec pridobila za obnovo žičniških naprav na Kaninu in da preoblikovanje ne bi bilo v nasprotju s koncesijskimi pogodbami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija