NAROK ZA ZADEVO UGRABITEV V ANKARANU PREKINJEN: Obramba obtoženih predlagala izločitev sodnice

Koper

Na koprskem okrožnem sodišču je bil danes po daljšem času razpisan narok v sojenju trojici zaradi ugrabitve pokojnega Danijela Božića, vendar do izvajanja dokazov ni prišlo. Obramba obtoženih je namreč zaradi seznanitve z dokazi, ki so bili kasneje izločeni, predlagala izločitev sodnice Nataše Tomazini Tonejc.

Zagovornik obtoženega Klemna Kadivca Dejan Markovič je v predlogu za izločitev sodnice izpostavil obstoj dvoma v nepristranskost njenega sojenja. Kot je pojasnil, se je Tomazini Tonejčeva namreč seznanila z določenimi dokazi, ki bi lahko Kadivca povezali z obtoženim Bojanom Stanojevićem in ki bi lahko vplivali na njeno odločitev v zvezi z obtožbo o storitvi kaznivega dejanja hudodelskega združevanja.

Predlogu se je pridružil tudi Stanojevićev zagovornik Branko Gvozdić. Obtoženi Kadivec pa je še sam predlagal izločitev sodnice, saj je sodelovala v senatu, ko je ta odločal o pritožbi zoper uvedbo preiskave in o podaljšanju pripora.

Sodnici tako ni preostalo drugega, kot da narok prekine. Pred tem je stranke seznanila s sklepom sodišča o delni ustavitvi postopka zoper Stanojevića v zvezi z obtožbo o kaznivem dejanju ponarejanja listin, saj je tožilstvo predlog umaknilo.

Po obtožnici se Klemnu Kadivcu, črnogorskemu državljanu Bojanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Danijela Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude telesne poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, ter izsilili informacijo o tem, kje se nahaja ukradeno blago oz. denar.

35-letnega Danijela Božića so decembra 2019, potem ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, v okolici Kranja našli mrtvega, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja. Policija je ob njegovem izginotju na območju Ankarana obravnavala kaznivi dejanji nasilništva ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Istega dne je policija tudi prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne Gore, za oba je preiskovalni sodnik tedaj odredil pripor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija