NAPAD Z NOŽEM NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI V BRUSLJU: Trije ranjeni, eden huje (FOTO, VIDEO)

Svet

V današnjem napadu z nožem na postaji podzemne železnice v evropski četrti v Bruslju je bila ena oseba huje ranjena, dve pa lažje, je po poročanju medijev sporočila belgijska policija, ki je napadalca prijela.

"Napad z nožem na postaji Schuman: zahvaljujoč sodelovanju policijskih služb je bil napadalec prijet," je na Twitterju sporočil župan Bruslja Philippe Close.

Policija je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prijela mlajšega moškega. Nekaj minut pred njegovo aretacijo je eden od mimoidočih kričal, da ima moški nož.

Agression a Schuman ce soir vers 18h00. J'étais sur place je sortais du train pour rejoindre la surface. J'ai pu prendre ces images sur le vif en étant en sécurité. Plus de métro en circulation pour le moment a la station

Objavil/a Degrande Olivier dne Ponedeljek, 30. januar 2023

Napad se je zgodil okoli 18. ure na postaji podzemne železnice Schuman, le nekaj deset metrov od osrednjih institucij EU, med drugim Evropske komisije in Sveta EU.

Policija je postajo Schuman izpraznila, promet s podzemno železnico pa so začasno ustavili, so na Twitterju sporočile pristojne bruseljske prometne oblasti.

Motiv za napad za zdaj ni znan. Po navedbah več prič je bil napadalec zelo vznemirjen.

Po navedbah tožilstva v Bruslju prvi znaki ne kažejo, da bi šlo za teroristično dejanje, na spletni strani poroča belgijska televizija RTBF.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija