NAMESTO PROSLAVE, DONACIJA: Primorski veterani vojne za Slovenijo bodo jubileje obeležili z dobrodelnostjo

Koper

Območno Združenje Veteranov Vojne za Slovenijo "Slovenska Istra" in OZVVS Kras - Brkini v letošnjem letu praznujeta več jubilejev, vendar so prireditev, na kateri naj bi jih obeležili, zaradi nedavnih neurij, ki so divjala po Sloveniji, odpovedali. Sredstva, namenjena izvedbi prireditve, in donacije bodo nakazali v sklad za naravne nesreče. Prepričani so, da se lahko praznovanja izvedejo tudi na način, da nekomu pomagaš v stiski. 

Območno Združenje Veteranov Vojne za Slovenijo (OZVVS) "Slovenska Istra" in OZVVS Kras - Brkini v letošnjem letu praznujeta več jubilejev, in sicer 30 let ustanovitve Zveze Veteranov Vojne za Slovenijo (ZVVS), 25 let ustanovitve in delovanja OZVVS "Slovenska Istra" in OZVVS "Kras - Brkini", OZVVS "Slovenska Istra" pa še 25 let pohoda Ankaran – Triglav. Vse tri jubileje naj bi po prvotnem načrtu obeležili na prireditvi 29. septembra.

Zveza veteranov je že v petek obvestila štab Civilne zaščite in Rdeči križ Slovenije o svoji pripravljenosti na pomoč...

Posted by Zveza veteranov vojne za Slovenijo on Sunday, 6 August 2023

Vendar sta se zaradi neurij, ki so divjala po Sloveniji in povzročila velike škode na infrastrukturi, imetju ljudi in gospodarstvu, predsedstvi OZVVS "Slovenska Istra" in OZVVS "Kras - Brkini" odločil odpovedati prireditev, sredstva, namenjena za izvedbo ter del doniranih sredstev pa nakazati v sklad ZVVS za naravne nesreče, kot pomoč veteranom vojne za Slovenijo, ki so utrpeli škodo v neurju. O tem so obvestili tudi donatorje. 

"Mislimo, da ne bi bilo primerno in moralno, da bi mi praznovali in se veselili, nekaj kilometrov stran pa se veterani in drugi prebivalci Republike Slovenije spopadajo s težavami, izgubo imetja in drugimi problemi," so zapisali v  sporočilu za javnost. "Praznovanja se lahko izvedejo tudi na drug način, na način, da nekomu pomagaš v stiski. Mislimo, da smo s to gesto veliko bolj primerno obeležili te jubileje v delovanju združenj," so še pouarili v Pokrajinskem odboru ZVVS za južno Primorsko regijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  19 .08. 2023 ob  15: 38
Pajaci