NAJVEČJI KROKODIL PRAZNUJE SVOJ 120. ROJSTNI DAN: Še vedno zelo energičen plazilec meri kar 18 metrov (FOTO)

Svet

Cassius, impresivni 18-metrski krokodil, ki velja za največjega na svetu, praznuje svoj 120. rojstni dan. Ta legendarni plazilec, ki je zaslovel po svoji ogromni velikosti, je bil ujet v daljnega leta 1984 v reki Finniss v območju La Belle Station v Severnem teritoriju Avstralije, piše avstralski ABC.

Ekipa znanstvenikov je Cassiusa uspela ujeti, potem ko so ga obtožili več pobojev živine na tem območju. Graeme Webb, eden od znanstvenikov, ki je sodeloval pri ulovu Cassiusa, je v intervjuju za Avstralsko radiotelevizijo razkril podrobnosti o tem izjemnem plenilcu. "Meril je ogromnih 16 metrov in 10 palcev, pri čemer je manjkalo še vsaj 6 palcev repa in del gobca," je povedal Webb.

Od svojega ujetja Cassius prebiva v Marineland Crocodile Parku na otoku Green, ki se nahaja v osrčju Velikega koralnega grebena v zvezni državi Queensland. Leta 1987 je Cassiusa kupil George Craig, dedek Toodyja Scotta, in ga pripeljal na otok Green. Po mnenju raziskovalcev naj bi bil Cassius star približno 120 let, kar ga uvršča med najstarejše krokodile na svetu.

"To, da Cassius še vedno izžareva veliko energije, je neverjetno. Navadno so stari veliki plazilci zelo umirjeni in nezainteresirani, toda Cassius je vedno pripravljen na interakcijo. Je eden najbolj živahnih krokodilov in izjemno družaben," je dejal Scott.

Svojo slavo je Cassius pridobil tudi z uvrstitvijo v Guinnessovo knjigo rekordov kot največji krokodil na svetu. S svojo impresivno velikostjo in dolgo življenjsko dobo je Cassius postal prava atrakcija v Marineland Crocodile Parku, kamor obiskovalci z vsega sveta prihajajo, da bi občudovali to živalsko legendo.

Ob upoštevanju Cassiusovega visokega starostnega dosega in njegovega statusa največjega krokodila na svetu je njegova prisotnost prava čast in privilegij za skrbnike v Marineland Crocodile Parku. Cassius spominja na osupljivo naravo in veličastnost teh starodavnih plazilcev ter hkrati poudarja pomen ohranjanja njihovega življenjskega prostora za prihodnje generacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bižad |  17 .06. 2023 ob  21: 13
10
Osemnajst meterski krokodil. ????????????Obalregijonalčani, katastrofa feet je približno 1/3 metra . Kdor je spackal ta zmazek.