NAJDRAŽJE HIŠE NA OBALI: Koliko boste odšteli za vilo v Maliji in Portorožu? (FOTO)

Koper

Ponudba hiš v slovenski Istri je pestra, še posebej za kupce z debelimi denarnicami. Pregledali smo, katere so najdražje in kje so na voljo. Po javno objavljenih cenah je trenutno najdražja vila naprodaj za 3,9 milijonov evrov, in sicer v Maliji. Za 300 tisočakov manj ji sledi vila v Portorožu. Na tretjem mestu je bistveno 'cenejša' vila v bližini Marine Izola, za katero kupec zahteva približno 3 milijone.

Hiša v Piranu s sedmimi apartmaji. Foto: nepremicnine.net

V Maliji se za 3,9 milijona evrov prodaja vila z 1.744 površine, zgrajena leta 2007. Oglašujejo jo kot "največje zasebno posestvo v slovenski primorski regiji, ki se nahaja na edinstveni lokaciji s pogledom na morje". Posestvo povezuje 29 parcel na skupni površini 33.102 m2. Zgrajeni so trije samostojni objekti v IV. gradbeni fazi, objekt ima gradbeno dovoljenje za gradnjo kmetijsko-gospodarskega kompleksa. Predvidena je tudi vinska klet z vinoteko, prostor za predstavitev izdelkov domače obrti, oljarna.

Posestvo v Maliji. Foto: nepremicnine.net

V Portorožu je za 3,6 mio evrov na voljo vila v izmeri  642 m2, zgrajena leta 1969, skupaj z 1.606 m2 zemljišča. Slika ni na voljo, po opisu pa se nahaja na "prelepi lokaciji z zagotovljeno zasebnostjo". Hiša obsega dve stanovanji, tri apartmaje, dve terasi s panoramskim pogledom na zaliv, bazen, fitnes, savno, vinsko klet…

Za kupce, ki želijo živeti v izolski občini, je na voljo hiša v Jagodjah v izmeri 290 m2, za katero zahteva prodajalec 2.980.000 evrov. Hiša stoji na parceli velikosti 1.548 m2  v bližini marine Izola in plaže. V njej se nahajajo štiri opremljena stanovanja, vsako s svojim vhodom.  Stanovalci lahko uživajo na vrtu z nasadom sadja ter "prelepim razgledom na Izolo".

Nekoliko 'cenejša' je hiša, ki jo lahko kupite v Ospu, in sicer za 2.550.000 evrov. Hiša površine 677 m2 datira v leto 1892, adaptirana pa je bila leta 2020.  Ponaša se s šestimi spalnicami, šestimi kopalnicami, med drugim tudi s prostrano teraso in bazenom. Kot pravi prodajalec: "na prodaj je del kulturne dediščine", saj je vila obnovljena po najvišjih standardih "za rezidenco, predstavništvo podjetja, ureditev klinike ali turistično-gostinsko namembnost". Trenutno se trži kot butični hotel. Kot zanimivost naj navedemo, da je talno gretje postavljeno tudi v skednju. A pozor: k ceni je potrebno dodati tudi DDV, saj je posest v lasti podjetja.

Hiša v Ospu. Foto: nepremicnine.net

Če vas zanimajo apartmaji v Piranu, si lahko kupite prenovljeno hišo 441 m2 površine s sedmimi apartmaji; njena cena je  2.150.000 evrov.  Hiša je bila zgrajena leta 1970 in je popolnoma obnovljena. Pripada ji zemljišče v velikosti 977m², pred objektom pa je možnost parkiranja za kar sedem vozil.

Najdražja hiša v Kopru vas bo stala slaba dva milijona evrov: 1.990.000 evrov. Gre za vilo "na najbolj zaželeni lokaciji v Žusterni, s panoramskim pogledom na morje, nedaleč od centra in plaže". Hiša v  izmeri 358 m2, zgrajena leta 2006, se nahaja na 1.092 m2 zemljišča s pogledom na morje. Uživate lahko na vrtu, ki ima namakalni sistem, ali na veliki terasi, do plaže pa imate nekaj minut hoje.

 Hiša v Kopru. Foto: nepremicnine.net

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
japajade |  30 .06. 2023 ob  07: 37
-2
Trenutno najboljše od ponudbe , kar se prodaja na obali .... spr. prva vrsta do morja v Kopru , sploh nikjer ni objavljeno ! Mislim, da se bodo za to hišo stepli , kupci od Nemčije do Srbije, od Moskve do Rima, cena pa še kar raste in raste !
Pjero Panin |  29 .06. 2023 ob  21: 34
Priblizujemo se cenam Pariza,Los Angelesa,Santorinija,Lizbone,Bahamov....
Ko bo prilika za novega lastnika da spozna pravega istrijana,..
hodi ca ki plasis kakusi forest!!!!
Te bom z motiko po glavi
ManofSteel |  29 .06. 2023 ob  10: 06
-4
Socialci a bo za burek?