NAČRTOVALI UMOR? Osumljence, domnevno povezane s Kavaškim klanom, so izpustili na prostost

Kronika

Vse tri osebe, ki so jih policisti v nedeljo na območju Portoroža pridržali, so izpustili, so potrdili na PU Ljubljana. Pojasnili so, da na podlagi usmeritev tožilstva v tej fazi predkazenskega postopka še ni bilo utemeljenega suma konkretnega kaznivega dejanja. Izpuščeni so domnevno povezani s t. i. Kavaškim klanom, poroča Večer.

Bojan Celar, odvetnik enega od trojice, sicer slovenskega državljana, je potrdil, da je policija vsem trem očitala hudodelsko združevanje, katerega cilj naj bi bil umor najmanj ene osebe. To pa se po njegovih besedah ni "izkazalo za resnično in za to ni bilo niti utemeljenega suma".

Druga dva iz trojice naj bi bila po poročanju Večera tujca, sicer pripadnika mednarodne organizirane kriminalne združbe, t. i. Kavaškega klana iz Črne gore. Več dni naj bi neprijavljena bivala v Portorožu, Slovenec pa naj bi jima pri namestitvi pomagal. Celar je dejal, da gre pri povezavi s to kriminalno združbo za teoretično ugibanje. "Če pa nekomu pomagaš najti nastanitev, pa vsi vemo, da še ni nič," je dodal.

Policija nadaljuje s preiskavo uradno pregonljivega kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Dodali so, da bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Zaradi interesa preiskave drugih podrobnosti dogodka ne morejo pojasnjevati.

Ljubljanski kriminalisti so v nedeljo v sodelovanju z drugimi policijskimi enotami na območju Portoroža izvajali ukrepe v sklopu preiskave uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Prostost so odvzeli trem osebam, zoper katere so uporabili prisilna sredstva, ena oseba pa je zaradi lažjih poškodb v postopku potrebovala zdravniško pomoč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kaštelan |  10 .07. 2024 ob  09: 38
A za domačina iz Portoroža se pa ne ve kdo je bil?
kokodek |  10 .07. 2024 ob  07: 12
hahaha, slovenija je raj za mafijo!!!
Cazzimperio  |  09 .07. 2024 ob  20: 04
So poklicali Jankovica?
Je povedal, da so nedolžni?
So že zunaj
vseved |  09 .07. 2024 ob  17: 48
Od koga dobiva damjana informacije? Od Francija?
solinar |  09 .07. 2024 ob  17: 44
12
Ja seveda ni bilo!
Prej je treba koga likvidirat. Policijane pozna vrstnega reda.