NACIONALKA SNEMA KRIMINALKO: Snov so poiskali v slovenski koruptivnosti

Slovenija

Pod okriljem TV Slovenija nastaja nova kriminalna serija V imenu ljudstva. Izvirno krimi nadaljevanko z elementi romantične drame te dni snema na razpisu izbrana produkcijska skupina Mangart. Rdeča nit vseh osmih epizod, ki jih režira Vojko Anzeljc, zasleduje odkrivanje in razreševanje boleče družinske skrivnosti iz pravniških krogov.

Pod scenarij za nadaljevanko, ki bo imela osem 55-minutnih delov, se poleg Anzeljca podpisujejo še Tomaž Grubar, Sašo Kolarič, Aleš Čar, Martin Horvat in Kim Komljanec, so sporočili iz RTV Slovenija.

Serija jemlje snov iz družbenih razmer današnje Slovenije in odslikava njeno prepredenost s korupcijo. Protagonistka je 27-letna novopečena pravnica Nika (Ajda Smrekar), ki se po naključnem razkritju skrbno varovane družinske skrivnosti loti preiskovanja družinske zgodovine. Nehote vstopi v kriminalno zgodbo, v katero sta vpletena njena mama in očim. Zgodba je pognala korenine že pred Nikinim rojstvom - takrat, ko so njenega biološkega očeta s pomočjo inscenirane sodbe za dolga leta pahnili v zapor.

Ajda Smrekar

Nika je v precepu. Če hoče rešiti in spoznati svojega pravega očeta, mora sprejeti bolečo resnico o sebi in razkrinkati svoja starša. Kot se izkaže, sta starša - hladna in koruptivna sodnica ter ugledni in brezobzirni poslovnež - skupaj z bančnim baronom Hermanom del kriminalne združbe, so vsebino povzeli na RTV Slovenija.

V nadaljevanki, ki bo na programu TV Slovenija predvidoma spomladi, poleg Smrekarjeve igrajo še Vesna Jevnikar, Ivo Ban, Vlado Novak, Rok Vihar, Jernej Gašperin, Branko Završan, Peter Musevski, Bine Matoh, Brane Grubar, Urban Kuntarič, Lucija Harum in Karin Komljanec.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  03 .10. 2019 ob  15: 44
ahahahaha.... res smešno..nacionalka naj gre snemat na seje vlade ali pa še boljše...v kavarno Zvezda