NA UNIVERZI NA PRIMORSKEM SO SE ZAČELE PRIJAVE ZA VPIS: Na voljo je 1847 mest

Koper

Na Univerzi na Primorskem se je začel prvi prijavni rok za vpis v prvi letnik dodiplomskih in enovitih magistrskih programov v študijskem letu 2021/2022. Slovenski državljani in državljani držav članic Evropske unije se lahko v prvem roku prijavijo do 19. marca. Prijave potekajo izključno preko informacijskega portala eVŠ.

Za bodoče brucke in bruce je na UP na voljo 1847 vpisnih mest, od tega 1.579 (1.174 za redni in 405 za izredni študij) za državljane RS in državljane EU ter 268 mest za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce izven EU, ki se bodo lahko v prvem roku prijavili do 21. maja.

Informativni dnevi, ki so potekali v petek in soboto, so pokazali povečano zanimanje za študij na študijskih programih Univerze na Primorskem. Udeležilo se jih je prek 2.600 dijakov in dijakinj iz vse Slovenije, kar je tretjina več kot lani. Virtualni promocijski dogodki študijskih programov pa se bodo nadaljevali tudi v naslednjih tednih. Informacije o naslednjih terminih so na voljo na spletnih straneh univerze in posameznih fakultet.

Deli novico: