NA SMUČIŠČU LOKVE V SOBOTO OTVORITEV SEZONE: Odprto bo vsak dan, na voljo bosta tudi smučarska tekaška proga in sankališče

Goriška

Konec tega tedna bodo na Lokvah nad Novo Gorico zagnali smučarsko napravo. Kot je za STA povedala direktorica Športnega zavoda Nova Gorica Aleksandra Fortin, bo obiskovalcem na voljo tudi smučarska tekaška proga in sankališče. Projekt letos za Javni zavod za šport izvaja Društvo GADS.

Da ob povečanem obisku ne bi prišlo do prometnih zastojev, je novogoriški župan Samo Turel danes sklical sestanek vseh pristojnih.

"Poskrbljeno bo za primeren prometni režim in dodatna parkirna mesta. Na Lokve bosta napotena dva občinska redarja in reditelji Športnega društva Mark, koncesionar bo poskrbel za pluženje dodatnih površin, tudi območja ob cesti v smeri proti Predmeji in proti Čepovanu," je za STA povedal novogoriški podžupan Marko Tribušon.

❄️☃️ Na Lokvah je že skoraj vse nared za ⛷️sezono. To soboto 21.1.2023 prične obratovati vlečnica, zvečer od 17-ih dalje...

Objavil/a Javni zavod za šport Nova Gorica dne Torek, 17. januar 2023

Enako bodo zagotavljali ustrezne prometne razmere ob vseh nadaljnjih vikendih v času zimske sezone, če bo snega dovolj. Po končani sezoni pa novogoriška občina namerava sprejeti dolgoročnejše rešitve.

Smučišče na Lokvah, namenjeno predvsem otrokom in nezahtevnim smučarjem, bo od sobote dalje odprto vsak dan med 10. in 16. uro, tudi med vikendi in prazniki.

Na Lokvah je trenutno okoli 25 centimetrov snega. Če bodo razmere dopuščale, bo smučišče obratovalo tudi med zimskimi počitnicami, takrat bodo za smučarje pripravili posebno ponudbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija