NA SCENO SE VRAČA EKIPA ALCATRAZA: Piranski 'Old Trafford' bo gostil dobrodelni nogometni turnir za Aleša

Piran

Po 12 letih se na sceno vrača ekipa Alcatraza, in to s prav posebnim namenom. Na prelepem piranskem 'Old Traffordu' se bo namreč v petek in soboto, 5. in 6. julija, odvijal dobrodelni nogometni turnir 'ALCATRAZ OPEN 2024' pod sloganom 'ZA ALEŠA'.

Ekipo Alcatraz so pred leti sestavljali nogometni navdušenci iz Pirana, ki so igrali ligo v malem nogometu. Član te ekipe je bil tudi Aleš Fuks iz Pirana, ki je nedolgo nazaj doživel hudo nesrečo, zaradi česar ga čaka dolga in težka rehabilitacija. Nesreča Aleša in pa težka situacija, v kateri se je zaradi tega znašla njegova družina, je njegove nekdanje soigralce ponovno združila.

Po besedah Neša, ki je bil nekdaj 'motor' ekipe Alcatraz, so najprej skupaj za Aleša zbrali nekaj finančnih sredstev, nato pa je začel razmišljati, kaj bi še lahko storili zanj. Prišla je ideja o organizaciji dobrodelnega nogometnega turnirja. "Aleš potrebuje našo pomoč ter podporo. Zato je sedaj na nas, da mu pokažemo, da ni ostal sam,“ je poudaril.

Dobrodelni nogometni turnir, ki bo potekal v članski in veteranski kategoriji (6+1), bodo izvedli na piranskem stadionu. Želijo si čim večje udeležbe, saj je skupaj lažje narediti veliko lepega.

Humanitarna zgodba je povezala ljudi

"Lahko rečem, da se je vsa stvar začela razvijati res lepo. Na začetku niti nisem pričakoval, da bo šlo vse skupaj tako daleč. Odziv je res neverjeten. Do sedaj imamo prijavljenih 23 ekip, prijave pa so seveda še možne, saj se bo turnir odvijal na dveh igriščih hkrati. Poleg tega se je ponudilo veliko ljudi, ki bodo pomagali na različne načine, tudi z donacijo hrane in pijače, dobitkov za srečelov in podobno. Ves izkupiček od prijavnin in prodaje pa bo šel za Aleša in njegovo družino,“ je obrazložil Nešo in dodal, da so dobili ustno potrditev, da naj bi sodil tudi legendarni slovenski sodnik Damir Skomina. Na pomoč so jim priskočili tudi Občina Piran, NK Piran, piranski gasilci ter še nekatere institucije.

Prijave na turnir in vse dodatne informacije dobite na telefonski številki 0043-660-6131-655 (Nešo)

So pa tudi tej zgodbi prisluhnili dobrodelni škratki Društva Palčica Pomagalčica, saj bodo organizatorju omogočili zbiranje denarnih sredstev, ki jih bodo tokrat izjemoma (kot odrasli osebi) predali Alešu.

Podatki za nakazila so:

DRUŠTVO PALČICA POMAGALČICA IN DOBRODELNI ŠKRATKI

Glem 26, Glem, 6273 Marezige

TRR: SI56 0400 1004 7069 045 = odprt pri NOVA KBM d.d.

Namen (nujno pripišite!): ZA ALEŠA

Koda namena: Char

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija