NA REKI SOČI UMRL RAFTAR: Še dva poškodovana, okoliščine še nepojasnjene (FOTO)

Kronika

Danes ob 11.47 so policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica bili obveščeni o nesreči na reki Soči pri naselju Trnovo ob Soči.

Po prvih podatkih se je nesreča zgodila med raftanjem po reki Soči od vstopne točke Boka, v občini Bovec, proti izstopni točki Trnovo 1 pri naselju Trnovo ob Soči, v Kobaridu. "Pri tem je prišlo do nesreče, kjer je eden od udeležencev izgubil življenje, dva udeleženca raftanja pa sta bila telesno poškodovana," so sporočili iz PU Nova Gorica. Kljub takojšnji nudeni prvi pomoči je na kraju ena oseba preminula.

Poleg policistov in kriminalistov so na kraju tragične nesreče tudi gorski reševalci GRS Tolmin, gasilci PGD Kobarid in reševalci NMP ZD Tolmin. O dogodku so obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici ter druge pristojne inšpekcijske službe.

Okoliščine nesreče, v kateri je glede na sedanje podatke umrl tuj državljan, policija v tem trenutku še preiskuje, zbira dodatna obvestila in opravlja druga nujna preiskovalna dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija