NA MINISTRSTVU PRESENEČENI NAD PETICIJO: "Ne načrtujemo ukinitve subvencionirane študentske prehrane"

Slovenija

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so izrazili presenečenje nad peticijo Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), v kateri trdijo, da namerava vlada ukiniti subvencionirano študentsko prehrano. V odzivu so zapisali, da nikoli niso izrazili namere za njeno ukinitev, temveč se zavzemajo za njeno večjo dostopnost.

Na ministrstvu so peticijo označili za zavajajočo in poudarili, da so razpis za izbiro ponudnikov za subvencioniranje študentske prehrane objavili tako za leto 2023 kot za leto 2024. Zapisali so, da tako kot ministrstvo tudi vlada nikoli ni izrazila namere za ukinitev subvencionirane študentske prehrane.

Pojasnili so, da sicer podpirajo razpravo o predlogih za prenovo sistema študentske prehrane in uvedbe javnih kuhinj, kar pa "ne pomeni, da bi z njihovo uvedbo prišlo do ukinitve sedanjega sistema študentskih bonov". Ob tem so poudarili tudi, da subvencionirana študentska prehrana ni dostopna vsem študentom, pogosto pa obsega predvsem ponudnike hitre prehrane.

Iz ŠOS so danes sporočili, da so začeli zbirati podpise pod peticijo proti ukinitvi sistema subvencionirane študentske prehrane. Vlada po njihovih besedah namreč razmišlja o vzpostavitvi javnih kuhinj in s tem ukinitvi sistema subvencionirane študentske prehrane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .05. 2023 ob  07: 07
študentje, prej preverite govorice in ne nasedajte podtalnemu delovanju janševikov