MUSK PONOVNO RAZBURIL JAVNOST: Pravi, da je Tajvan del Kitajske, Wu trdi, da ni naprodaj! (VIDEO)

Svet

Elon Musk je znova razburil javnost, tokrat s svojo izjavo o Tajvanu, ki je povzročila precej odzivov. Musk je izjavil, da je Tajvan sestavni del Kitajske, kar je sprožilo ostre replike, predvsem s strani tajvanskega zunanjega ministra, ki je jasno poudaril, da Tajvan ni del Kitajske in ni na prodaj.

To ni prvič, da je Musk s svojimi izjavami povzročil vznemirjenje. Nedavno je na primer izrazil mnenje, da bi moral Krim pripadati Rusiji. Tokrat se je dotaknil Tajvana in trdil, da je otok podoben Havajem in sestavni del Kitajske. Tajvanski zunanji minister Joseph Wu je hitro reagiral na Muskovo izjavo preko družbenega omrežja in zapisal, da "Tajvan nikakor ni del Ljudske republike Kitajske in zagotovo ni naprodaj."

In tudi ni prvič, da je Musk s svojimi izjavami razjezil tajvansko vlado. Že v preteklosti je podal podobne predloge, vključno z možnostjo, da bi Kitajska dobila nekaj nadzora nad Tajvanom, kar bi rešilo napetosti med državama.

Dejstvo, da ima Musk velike poslovne interese na Kitajskem, verjetno igra vlogo pri njegovih izjavah. Tesla ima v Šanghaju velik proizvodni obrat, zato je razumljivo, da želi ohranjati dobre odnose z kitajsko vlado. Nedavno je tudi obiskal Kitajsko in napovedal širitev Tesle po državi, poroča BBC.

V vsakem primeru pa ostaja dejstvo, da so Muskove izjave o Tajvanu sprožile burne reakcije, saj se dotikajo občutljive politične teme, ki ima pomembne mednarodne posledice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  16 .09. 2023 ob  15: 42
Tajvan je kitajski, na njem živijo Kitajci......Ni pa Tibet kitajski, na njem živijo Tibetanci....Pred dobrimi osemdesetimi leti jih je okupiral kitajski škorenj...in še vedno je vse tiho, noben o tem ne spregovori in noben o tem nič ne ve....Kako nenavadno....
hribi |  16 .09. 2023 ob  11: 18
Razen tega tipa iz Tajvana, vso ostali vemo, da je Tajvan del Kitajske. To vejo tudi Američani, ampak ga bodo v naslednjih letih osvobajali. Da dokončno uničijo EU.