MORILEC IZ VINKOVCEV PUSTIL POSLOVILNI VIDEOPOSNETEK: Oborožen in z masko iz nasilne videoigrice (FOTO)

Kronika

Včeraj smo poročali o pretresljivem zločinu, ki se je v torek zvečer zgodil v Vinkovcih na Hrvaškem. Na spletu je zaokrožil videoposnetek, v katerem morilec napoveduje, kaj namerava storiti. Kot je dejal, mu je dovolj "jeb*** ljudi, življenja in krivic". Sliši se tudi, kako grozi policiji, pokaže masko in dve pištoli.

Foto: posnetki zaslona morilčevega videoposnetka

Komaj 22-letni Ante P. iz Vinkovcev na Hrvaškem je prijateljem poslal poslovilno pismo in videoposnetek, preden je zagrešil brutalen zločin. V njem je pokazal masko iz nasilne videoigrice, dve pištoli in steklenico alkoholne pijače.

Pred domačo hišo je ubil svojega 63-letnega očeta Antuna tako, da je streljal vanj skozi vrata Mercedesa. Hotel je vstopiti tudi v hišo svojega 37-letnega brata v neposredni bližini in ubiti še njega.

V videoposnetku 22-letnik pokaže orožje in naboje. "To je tista mala pištola, ki jo še imamo. Je*** mater, oborožil sem se. Ko pride policija, oni znajo strašiti samo srednješolce. Zdaj bodo videli Dallasa z dvema pištolama in okoli 130 komadov nabojev, pa bomo videli, kdo je najboljši. To je 45-ka, to trga slone," pravi na posnetku.

Spomnimo, mladenič se je v torek zvečer pripeljal z Mercedesom pred hišo svojega očeta in ga poklical, naj pride ven. Potem je očeta ustrelil skozi vrata avtomobila in se namenil proti bližnji hiši, v kateri živi njegov brat. V hišo je izstrelil nekaj nabojev in grozil, da bo ubil tudi njega. Njihova mama je medtem jokala, nekdo pa je poklical policijo. Na kraj so policisti prišli zelo hitro in prestregli morilca.

V tem trenutku je prišlo do streljanja z obeh strani. Policisti naj bi streljali v zrak in 22-letnika pozivali, naj odloži orožje, vendar naj bi ta namesto tega streljal nanje. Po nekaterih informacijah, ki so prišle v javnost, naj bi grozil tudi s samomorom. Njegovo truplo so po tem našli plavati v bližnji reki. Še vedno ni jasno, ali je šlo za samomor ali so ga ustrelili policisti. Kriminalistična preiskava še ni končana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija