MORAL BO V ZAPOR: Golobovega neformalnega svetovalca za varnost 'lovi' preteklo življenje

Slovenija

Neformalnega svetovalca za varnost predsednika vlade Roberta Goloba, Miloša Njegoslava Milovića, po poročanju portala 24ur.com čaka zaporna kazen. Pred kratkim je bil namreč pravnomočno obsojen na leto in pol zapora zaradi vpletenosti v fiktivni posel. Prosil je za alternativno prestajanje kazni, kar je sodišče zdaj zavrnilo. Milović odločbe ni komentiral, ker je po njegovih besedah še ni prejel.

Predsednik vlade Robert Golob

Milošu Njegoslavu Miloviću je Robert Golob neformalno zaupal reorganizacijo svojega varovanja, kar je razburilo del javnosti in opozicijo. Milović je nekdanji policijski specialec, bil pa je tudi varnostnik pokojnega Janeza Drnovška. Zdaj ima težave zaradi posla izpred 15 let, ko naj bi kot pripravnik v odvetniški pisarni Čeferin sodeloval pri fiktivnem poslu NB Inženiringa in hčerinskega gradbenega podjetja Slovenskih železnic, ki je bil vreden okoli 400 tisoč evrov, še poroča 24ur.com.

Milović, ki svojo krivdo zavrača, je neuspešno poskušal okriviti šefa Uefe Aleksandra Čeferina, saj da naj bi ta prav tako sodeloval pri spornem poslu. Sodišče je Miloviću prisodilo leto in šest mesecev zapora ter zavrnilo njegovo prošnjo, da bi kazen opravil z družbeno koristnim delom. Milović se je med drugim znašel tudi na seznamu prič parlamentarne komisije, ki preiskuje nedopustne politične pritiske na delo Policije

Takratni prvi mož Policije Boštjan Lindav je pred časom v poročilu zapisal, da je Milovićevo vpletanje politična nezaupnica Policiji. Tudi takratni zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan je izjavil, da se je Milović dvakrat oglasil na ministrstvu za zdravje. Iz varnostnih razlogov so nato preselili ministrovo pisarno.

Milovićevo podjetje je v preteklosti sklenilo številne donosne svetovalne pogodbe z državnimi energetskimi družbami. Sedem od teh je bilo sklenjenih z Gen-i v času, ko je upravo še vodil premier Robert Golob.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  14 .02. 2024 ob  12: 15
haha, naj grejo vsi skupaj v zapor in bo mir!!!