MNOŽICA SLOVENCEV V MÜNCHNU DOBRO OGRETA PRED DERBIJEM S SRBIJO: Iz domovine prispel poseben vlak z navijači (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Nekaj ur pred tekmo Slovenija - Srbija na evropskem nogometnem prvenstvu je v Münchnu na tisoče slovenskih navijačev. Večja skupina se je že dopoldne zbrala na glavnem trgu v mestu. V prestolnico Bavarske je med drugim prispel tudi poseben navijaški vlak iz Ljubljane s 350 navijači.

Za tekmo drugega kroga skupinskega dela, ki se bo začela ob 15. uri, na Nogometni zvezi Slovenije samo na nogometnem stadionu München pričakujejo okoli 20.000 slovenskih ljubiteljev nogometa. S tem bo postavljen nov rekord obiska tekme Slovenije na tujih tleh, ki je star zgolj nekaj dni, natančneje od nedelje, ko si je tekmo z Dansko ogledalo okoli 12.000 slovenskih navijačev.

Večje število navijačev bo tekmo spremljalo tudi v uradni navijaški coni v olimpijskem parku v mestu, nekaj pa po pričakovanjih tudi v različnih lokalih po mestu.

Tudi srbski navijači so pripotovali v München v velikem številu, na stadionu jih za tekmo pričakujejo okoli 30.000. Stadion, bolje znan v klubski izvedbi kot Allianz Arena, je po uradnih podatkih Evropske nogometne zveze (Uefa) razprodan do maksimalne kapacitete okoli 70.000 navijačev.

Ljubitelji nogometa v slovenskih barvah so se že v jutranjih urah začeli zbirati na osrednjem trgu bavarske prestolnice Marienplatz. Tam je bilo slišati tradicionalne slovenske navijaške napeve in tudi melodije narodnozabavne glasbe, kasneje pa prepevanje ponarodelih in celo klice v podporo slovenskemu košarkarskemu asu Luki Dončiću.

Turistična agencija Kompas je po napovedih na trg pripeljala okoli 80 avtobusov navijačev, ki so se lahko dobro ogreli pred odhodom na stadion. Na trgu je tako do 11. ure nastala nepopisna gneča, tako da je policija v nadaljevanju začela zapirati trg in druge navijače začela preusmerjati na stadion.

Tudi pred stadionom so se že nekaj ur pred tekmo začeli zbirati navijači obeh reprezentanc. Nekateri so se pripeljali neposredno iz Slovenije na stadion. Med njimi je bil tudi Aleš iz Velenja, ki je v družbi s štirimi iz domačega kraja startal ob 23. uri v sredo. "Odpravili smo se toliko prej, ker je pred tako pomembno tekmo bolje, da pet ur čakamo, kot da pet minut zamudimo," je bil poln pričakovanj. "Zelo vesel sem, da sem na tej tekmi, in komaj čakam, da pridem na stadion in da ogrejemo glasilke."

Med vse večjo množico, ki je čakala na vstopu na stadion, v kateri so se navijači ene in druge reprezentance družili v prijateljskem vzdušju, sta bila tudi Matic in Katja iz Ljubljane. "Ta dopust sem si rezervirala že takoj, ko so se slovenski fantje uvrstili na EP. Smo imeli pa tudi malo sreče, ker je bil mlajši sin izžreban, da je danes spremljevalec slovenskih nogometašev ob začetku tekme, tako da smo zelo ponosni," je dejala Katja.

O zmagovalcu današnje tekme v slovenskem navijaškem taboru ni dvoma. Večina pri napovedih koleba med 1:0 in 2:1 za četo Matjaža Keka. "Na koncu koncev pa si želimo predvsem dobrega vzdušja. Ali bomo zmagali ali ne je morda malce bolj postranskega pomena. Super bi bilo. Če se to zgodi, bomo gotovo nadaljevali proslavljanje v uradni navijaški coni," je dodala Katja.

Med gledalci na stadionu bo tudi več visokih gostov. Na povabilo NZS in predsednika Uefe Aleksandra Čeferina si bodo tekmo ogledali predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, slovenski premier Robert Golob, njegova partnerka Tina Gaber, zunanja ministrica Tanja Fajon ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, na tekmi pa bodo iz nogometnega sveta tudi nekateri nekdanji selektorji slovenske vrste vključno s Slavišo Stojanovićem, Zdenkom Verdenikom in Tomažem Kavčičem.

Navijaški evforiji pa se je pred tekmo pridružil tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je v sporočilu na družbenih omrežjih zaželel slovenskim nogometašem vso srečo.

#SrceBije

#SrceBije za Slovenijo ❤️????????

Objavil/a Nogometna zveza Slovenije dne Četrtek, 20. junij 2024

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija