MLADOSTNIKI IZZIVALI TRAGEDIJO NA BIVJU: Smrtno nevarna igra za praznovanje zaključka šole

Kronika

Izredno nevarno igro se je v ponedeljek zvečer šla skupina mladostnikov na železniških tirih na območju Bivja. Z igranjem igre "izziv" so izzivali srečo tako, da so skakali na železniške tire v trenutku, ko se jim je pričela približevati vlakovna kompozicija. Mladci, ki so s tem zelo nevarnim početjem spravljali v nevarnost tako sebe kot druge, so povzročili tudi veliko zmedo in zastoje v železniškem prometu.

Kot so sporočili s PU Koper, je ena od vlakovnih kompozicij morala sunkovito zavirati in ustaviti, da je preprečila trčenje in povoženje.

Vsi mladoletniki, ki naj bi s to nevarno igro praznovali zaključek šolskega leta, so bili predlagani v nadaljnji postopek Inšpekciji za ceste, železniški promet, žičniške naprave in smučišča, ki bo zoper njih utrezno ukrepala zaradi suma kršitve Zakona o varnosti železniškega prometa.

Bolj kot sankcija pa velja poziv, da se mladostniki zabavajo na drug način in ne izzivajo sreče z nevarnimi dejanji, ki lahko vodijo v hude poškodbe ali celo smrt, še poudarjajo na koprski policijski upravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .06. 2021 ob  12: 31
več kot eno leto zaprti in spletu tako, da ni nič čudnega, če se grejo nevarnih igric. Upajmo, da se vse srečno konča!!!!!!
vseved |  30 .06. 2021 ob  08: 33
13
Zakaj je zaviral?