MLADI, POZOR: ŠOUP vabi k podpori zakona za urejanje položaja študentov

Koper

Ob še vedno naraščajočih stroških študija in študijskega življenja je visokošolska izobrazba mladim v Sloveniji vse manj dostopna. Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) mlade vabi k podpori Zakona za urejanje položaja študentov ZUPŠ-2.

Visoki stroški prehrane, bivanja in prevoza, višanje študijskih stroškov ter štipendije, ki ne zagotavljajo dovolj prihodkov za osredotočen študij, predstavljajo vse večjo oviro za doseganje visoke izobrazbe in boljšo zaposlitev v prihodnosti

Zakon za urejanje položaja študentov ZUPŠ-2 študentom in dijakom namenja 19 ukrepov v skupni vrednosti 35 milijonov evrov letno, ki jih ne bo potrebno plačati njihovim staršem in jih študenti ter dijaki ne bodo rabili sami zaslužiti. Skupaj lahko ustvarimo boljšo prihodnost za študentsko skupnost in družbo kot celoto, dodajajo na ŠOUP.

Mladi, čas je za akcijo! #kajpami 

ODDAJ PODPORO predlogu Zakona za urejanje položaja študentov (ZUPŠ-2) tukaj ali osebno na kateri izmed informacijskih točk

Si želiš sprememb? Zdaj je čas za akcijo! Deli novico s prijatelji, označi v objavah, uporabi #kajpami, ne dovoli biti spregledan/-a!