MEDNARODNA DELAVNICA V KOPRU: Ponoven razmislek o razmerju med nacionalno in ozemeljsko pripadnostjo ter državno suverenostjo

Koper

Inštitut za zgodovinske študije ZRS Koper vabi na mednarodno delavnico 'Dilemmas of the disquiet Adriatic: negotiating belonging in the wake of world war I', ki bo potekala v ponedeljek, 12. junija. Začela se bo ob 10. uri v Knjižnici ZRS Koper, Garibaldijeva 1.

Delavnica bo namenjena ponovnemu razmisleku o razmerju med nacionalno pripadnostjo, ozemeljsko pripadnostjo in državno suverenostjo s preučevanjem vloge državljanstva med prvo svetovno vojno in po njej na obmejnem območju severnega Jadrana.

Sodelujoči: Borut Klabjan, Maura Hametz, Matteo Perissinotto

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Možno jo bo slediti tudi preko Zoom povezave.

Vljudno vabljeni!


Delavnica je organizirana v okviru raziskovalnega projekta Desetletje dekadence. Državljanstvo, pripadnost in brezbrižnost do države na severno jadranskem mejnem območju, 1914-1924 (J6-3121) in programa znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike v obdobju od 1. julija 2022 do 30. junija 2024 Kontinuiteta in spremembe v severnem Jadranu, 1914-1924: lokalne in globalne dimenzije, ki ju financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS).