MANJ STRESA IN VEČ FOKUSA: Znani obrazi, ki zavračajo uporabo pametnih telefonov

Trendi

Čedalje več ljudi po vsem svetu se spopada z odvisnostjo od pametnih telefonov, vendar pa obstaja tudi nekaj svetovnih zvezdnikov, ki živijo brez teh naprav. Študije so pokazale, da pretirano ukvarjanje s pametnimi telefoni negativno vpliva na posameznikovo zadovoljstvo in telesno aktivnost ter lahko povzroča slab spanec, utrujenost in prekomerno osredotočanje nase.

Tom Cruise

Po poročanju Daily Maila, je eden izmed takih primerov priljubljeni glasbenik Ed Sheeran. Vse do leta 2015 je uporabljal pametni telefon, vendar je ugotovil, da mu prinaša preveč stresa in moti njegovo ustvarjalnost. Zato se je odločil, da bo uporabo le-tega opustil. Leta 2021 si je, da bi ohranil svoj fokus in umirjenost, omislil klasični mobilni telefon s tipkovnico, brez funkcije pametnega zaslona. 

Elton John je znan po tem, da uporablja tablico, vendar se izogiba uporabi pametnega telefona. V javnosti je večkrat izrazil svojo nenaklonjenost tem napravam saj meni, da mu odvzemajo zasebnost in svobodo.

Elton John

Damon Albarn, ustanovitelj skupine Gorillaz in pevec skupine Blur, je še ena zvezdniška osebnost, ki živi brez pametnega telefona. Pravi, da se želi izogniti nepotrebnemu vplivu tehnologije in ohranjati fokus na ustvarjanje glasbe ter resnične medčloveške povezave.

Slavni režiser Christopher Nolan je znan po svojem odporu do pametnih telefonov. Pravi, da želi živeti v resničnem svetu in se izogibati nepotrebnim motnjam, ki jih te naprave prinašajo. Podobno razmišlja tudi glasbenik in pop zvezdnik Justin Bieber, ki se je odločil postaviti meje glede uporabe pametnih telefonov ter namesto njih raje uporablja tablico.

Justin Bieber

Tom Cruise je še en zvezdnik, ki se izogiba uporabi tehnoloških naprav, kot so telefoni, tablice in elektronska pošta. Zavrača tudi ure, nakit in celo denarnice. V intervjujih je večkrat poudaril, da mu je pomembno biti s svojimi otroki in se popolnoma posvetiti svoji strasti – snemanju filmov.

Igralka Sarah Jessica Parker se je odločila, da bo namesto pametnega telefona raje uporabljala elektronsko pošto. Pravi, da ji to omogoča boljšo organizacijo in nadzor nad svojim časom. Tudi glasbeni producent Simon Cowell se je odločil opustiti uporabo telefona, saj želi zmanjšati moteče dejavnike in se osredotočiti na svoje delo.

Sarah Jessica Parker

Igralec Michael Cera pa čuti neko vrsto strahu pred pametnimi telefoni in zato se je odločil, da uporabo teh naprav omeji. 

Te zvezdniške osebnosti so se odločile živeti brez pametnih telefonov, bodisi zaradi želje po večji zasebnosti, zmanjšanja stresa ali omejevanja uporabe teh naprav. Tako želijo ohraniti svojo mentalno in čustveno blaginjo ter se bolj osredotočiti na druge vidike svojega življenja. Porušenje ravnovesja med tehnologijo in resničnim življenjem je postalo vse večja skrb, zato so ti zvezdniki postali navdih mnogim ljudem po vsem svetu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija