MANDARIĆ NE ODHAJA: Olimpija po novem z dvema Mandarićema in ni naprodaj

Slovenija

Predsednik slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije iz Ljubljane Milan Mandarić je v preteklosti večkrat poudaril, da odhaja iz kluba. Danes pa je poskrbel za nov preobrat, saj je kot partnerja pri vodenju kluba predstavil hrvaškega poslovneža Željka Mandarića. Hkrati je dodal, da Olimpija za zdaj ni naprodaj.

"V veselje mi je, da lahko vsem ljubiteljem nogometa v Ljubljani in Sloveniji sporočim, da imam v klubu novega zanesljivega partnerja, s katerim odpiramo novo poglavje v zgodovini kluba. To je gospod Željko Mandarić, uspešni poslovnež z Reke, velik ljubitelj nogometa in športa, s katerim sem sklenil partnerstvo ter se dogovoril, da s skupnimi močmi nadaljujemo delo na afirmaciji NK Olimpija," je dejal Mandarić ob novi okrepitvi, kot so v klubu poimenovali prihod lastnika več podjetij na Hrvaškem in tudi menedžerja leta 2018 pri slovenskih sosedih.

Po novem drugi Mandarić v ljubljanskem kolektivu, po poročanju medijev naj bi šlo za daljnega predsednikovega sorodnika, pa je povedal, da je to zanj čast in privilegij.

Olimpija je tako vsaj začasno razrešila lastniško prihodnost kluba po neuspešnih (in z nekaterimi tudi neresnih, kot je pojasnil predsednik) pogovorih z italijanskimi, nemškimi in drugimi potencialnimi vlagatelji. "Olimpija za zdaj ni naprodaj, ampak nikoli se ne ve. Če se pojavi nekdo pravi, da zamenja mene, da nadaljuje misijo, da vlaga, potem je jasno, da bom rekel, da sem končal svoje v klubu," je poudaril Milan Mandarić.

Ta je pred dnevi nazaj v klub pripeljal tudi trenerja Gorana Stankovića, pred katerim je težka in velikokrat ponovljena naloga: osvojiti naslov prvaka, igrati lep nogomet in vključevati mlade domače igralce. Iz kluba je namreč po jesenskem delu odšlo precej igralcev (Jakov Blagaić, Mario Kvesić, Goran Milović, Ante Vukušić, pred odhodom pa naj bi bili tudi Mihail Caimacov, Luka Marin in Ivan Močinić), a Mandarić je zagotovil, da bodo luknje v ekipi pravočasno in ustrezno zakrpali, prav tako pa bodo v naslednjih mesecih po zagotovilih Olimpijinega šefa rešili tudi vsa vprašanja dolgov, ki so posledica "bivšega menedžmenta".

Prvo polovico sezone je sicer Mandarić ocenil kot eno najslabših v karieri, predvsem zaradi tega, ker ekipa pod vodstvom Dina Skenderja ni kazala tistega, kar si predsednik želi, torej že večkrat izpostavljenega kompaktnega, lepega in uspešnega nogometa, vključevanja domačih mladih igralcev ter tudi ustvarjanja nekega pravega "branda" Olimpije. Obenem je potrdil, da je bil Skender prek "neke osiješke zveze" povezan tudi z enimi od potencialnih investitorjev, ki pa so zahtevali, da Skender ostane trener. "Tega pa nisem mogel narediti, odgovoril sem jim, da moram misliti na dobro Olimpije in da je čas za novega človeka."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija