MALČEK V RAZGRETEM AVTU VSAJ DVE URI IN MRTEV PRED PRIHODOM REŠEVALCEV: Mati in njen partner v pridržanju

Kronika

V Sv. Lovrencu v občini Prebold je včeraj nekaj pred 13. uro otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

Kot je za TV Slovenija povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Aleš Slapnik, je bila odvzeta prostost mami in njenemu partnerju, ki sta v 48 urnem policijskem pridržanju zaradi suma kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti.

Po poročanju televizije naj bi otrok umrl v avtu pred domačo hišo, v kateri je živel z mamo in njenim partnerjem. V vročem avtu naj bi bil najmanj dve uri. Mrtev naj bi bil že dlje časa pred tem, ko so na kraj prispeli reševalci.

Policisti znova opozarjajo vse, naj v vročih poletnih dneh, nikoli nikogar ne puščajo v zaprtih vozilih, tudi če vozilo zapustijo le za čisto kratek čas.

Notranjost vozila se namreč ob visokih zunanjih temperaturah izredno hitro segreje in vsako zadrževanje v zaprtem vozilu je kaj hitro lahko usodno.

Preboldski župan Marko Repnik pa je za STA povedal, da so občani Prebolda vsekakor šokirani nad tragičnim dogodkom, ki se je danes zgodil v njihovi občini.

"Žalostno je, da neodgovornost staršev, torej odraslih ljudi, najbolj ogroža otroke. Starši, ki bi morali otroke zaščititi za vsako ceno, jim z neodgovornimi dejanji škodujejo. Tokrat na veliko žalost celo tragično. Streznimo se in pričnimo svoja dejanja izvajati odraslo," je še dejal Repnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija