LOVKA NA DUHOVE RAZKRIVA IZKUŠNJE S PARANORMALNIM: "Povedati jim moraš, naj ostanejo na svojem mestu in ti ne sledijo" (FOTO)

Trendi

Enocha Edenfield, 42-letna samooklicana lovka na duhove, ki živi v 'najbolj strašljivem mestu' v Ameriki, je razkrila nekatera najbolj srhljiva srečanja s tistimi iz onstranstva. Oboževalka vsega nadnaravnega vodi oglede v zgodovinskem mestu Savannah v zvezni državi Georgia (Amerika), znanem po duhovih. Zgodovinska navdušenka pravi, da njeni tesni stiki s fantomi mesta med drugim vključujejo občutke nevidne roke na njenem ramenu in bivanje v zakletem stanovanju. Enocha je za The Sun povedala: "Ko se sprehajate naokrog, imate občutek, kot da ste z ramo ob rami z ljudmi, ki jih ne morete videti. Enkrat se je moj pes Vash hotel igrati z drugim psom. Ničesar ni bilo tam. Igral se je z duhom."

Enocha Edenfield

Savannah ima dolgo zgodovino paranormalnih aktivnosti v več hotelih, penzionih in pokopališčih, za katere poročajo, da so zakleti. Po besedah Enoche so zgradbe iz 19. stoletja, znane kot Factor's Row, eno najbolj zakletih območij mesta. Drugo znano območje za tiste, ki iščejo srhljive vznemirljivosti, je Moon River Brewing Company. Ustanovljena leta 1821 kot City Hotel, se danes kot restavracija, bar in pivovarna ponaša s svojim srhljivim slovesom.

Obiskovalci so na TikToku delili svoje izkušnje, kako so pozdravili mnoge duhove - vključno s hazarderjem Jamesom Starkom, ki je bil tam ustreljen leta 1832, ali malim dečkom po imenu Tobey, ki naj bi strašil po hodnikih. Enocha je dejala: "Moon River je dobro znana lokacija za ljubitelje paranormalnega. "Duhovi v njej so zelo aktivni in ko stopite notri, se zdi, kot da stopate nazaj v preteklost."

Eden od Enochinih najljubših krajev za oglede je tudi Colonial Park Cemetery - tam je 9.000 grobov, vključno s 700 žrtvami epidemije rumene mrzlice, ki so umrli na grozovite načine. Eno srečanje z duhom je celo pozitivni Enochi povzročilo srhljive občutke. Povedala je: "Pokopališče je običajno polno turističnih skupin in obiskovalcev. A neke noči sem se sprehajala sama in bilo je srhljivo tiho. Prispela sem na sredino ulice in začutila nekaj za seboj - bila sem prepričana, da je nekdo tam, mislila sem, da me bo oropal. Obrnila sem se in tam ni bilo ničesar. A čutila sem prisotnost. Duhovi se ti približajo in povedati jim moraš, naj ostanejo na svojem mestu in ti ne sledijo. Tako sem duhu rekla, naj ostane tam. Medtem ko sem se vračala k avtomobilu, sem čutila, kako je občutek prisotnosti duha vedno bolj bledel," je dejala Enocha.

Tudi Bonaventurejevo pokopališče ima strašljivo preteklost. Tam domuje grob deklice Gracie Watson, ki izgleda srhljivo. Gracie in njeni starši so živeli v hotelu Pulaski, kjer je bil njen oče zaposlen kot upravnik hotela v 19. stoletju. Pogosto je nastopala za goste hotela v avli in zgradba je kmalu dobila sloves enega najboljših hotelov na jugu. A Gracie je leta 1889 umrla za pljučnico in starša sta bila povsem iz sebe. V njen spomin so zgradili kip otroka v naravni velikosti, ki stoji na njenem grobu. Mnogi pravijo, da so opazili Gracijinega duha, ki se igra na Johnsonovem trgu, kjer je bil zgrajen hotel Pulaski, oblečenega v belo obleko.

Savannah je najbolj znana po umoru igralca Dannyja Hansforda leta 1981. Umrl je zaradi streljanja. Ubil ga je njegov delodajalec in ljubimec, Jim Williams. Jim je bil oproščen, saj naj bi streljal v samoobrambi. Osem mesecev po tem, ko so ga razglasili za nedolžnega, je Jim umrl v svojem domu, natančneje v študijski sobi, kjer je umrl Danny. Hiša Mercer-Williams je danes prizorišče številnih ogledov in Enocha pravi, da je osebno doživela zakletost nepremičnine. Ko je govorila o Jimovi smrti, je dejala: "Nekateri mislijo, da je umrl zaradi stresa - štirje sodni procesi človeka izčrpajo. A drugi menijo, da je umrl, ker se je Danny vrnil, da bi končal, kar je začel."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .09. 2023 ob  07: 17
haha, zakajso vsi duhovi izperd 200let, kjeso duhovi tistih, ki jih danes dnevno pobijejo v ZDA
manemebasat |  03 .09. 2023 ob  18: 13
Nic cudnega, tri cetrtine Americanov verjame v angele.