LOGARJEVA PREDLAGA MANJŠE PROSTOVOLJNO ZAPRTJE DRUŽBE: "S tem bi vplivali na obnašanje epidemije v novembru"

Slovenija

Vodja posvetovalne skupine za zajezitev covida-19 v času jesenskih šolskih počitnic predlaga manjše prostovoljno zaprtje družbe. "S tem bi vplivali na obnašanje epidemije v novembru," je v izjavi medijem dejala Logarjeva. V času počitniškega zaprtja šol predlog vključuje omejitev druženja na družinske člane in omejitev velikih druženj.

Vodja strokovne skupine za zajezitev epidemije covida-19 poudarja, da je ob 1. novembru letos smiseln obisk pokopališč v družinskem krogu. "Na ta način bi dosegli učinek manjšega lockdowna (zapiranja družbe, op. a.). Zaprte bodo šole, veliko ljudi bo imelo dopust," je povedala Logarjeva. Po njeni oceni bi s tem vplivali na obseg epidemije v novembru.

"Kakšnega bistvenega zaostrovanja s trenutnimi ukrepi ni možno doseči, še vedno smo mnenja, da je pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) učinkovit, kolikor ga ljudje upoštevajo in kolikor se izvaja nadzor," je pojasnila Logarjeva. Opominja, da je ob uvedbi pogoja PCT število okužb s koronavirusom pričelo upadati, nato pa se je "dovzetnost za nadzor pogoja PCT zmanjšala, hkrati ob drugih dejavnikih pa je število okužb zraslo". Vlada je na današnji dan pred letom dni sicer drugič razglasila epidemijo covida-19.

Razloge za porast okuženih s koronavirusom v oktobru Logarjeva pripisuje več razlogom, ne le slabemu nadzoru nad izpolnjevanjem pogoja PCT. Razloge išče v začetku študijskega leta, ko se v predavalnicah in študentskih domovih srečujejo posamezniki iz različnih okolij. "Hladnejše vreme nas prisili, da smo več časa v zaprtih prostorih," je dodala.

Razloge za porast okužb išče tudi v po njeni oceni napačnem tolmačenju odločbe vrhovnega sodišča, "ki ni razsodilo, da maske niso potrebne, pač pa pravno ni osnove za izrekanje kazni".

Na vprašanje, če bi se lahko število okužb povečalo tudi zaradi nedavnih protestov proti pogoju PCT, je Logarjeva odgovorila, da so eden od dejavnikov širjenja okužb lahko tudi večja združevanja, ne le ob sredah, ko se običajno zberejo protestniki.

Po besedah Logarjeve približno 87 odstotkov okuženih, ki se zdravi v bolnišnicah, spada v starostno skupino mlajših od 50 let. "Gre za skupino, ki sicer manj pogosto potrebuje bolnišnično zdravljenje," je poudarila. V starostni skupini starejših od 50 let je precepljenost dobra, opominja Logarjeva in dodaja, da to pomeni, da je cepivo učinkovito, saj zbolevajo predvsem posamezniki iz starostnih skupin, ki so slabo precepljene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  19 .10. 2021 ob  17: 53
japajade - točno tako kot praviš.
Vprašanje je koga in zakaj se imamo za norca in trdimo/trdijo in pričakujejo preverjanje pogoja PCT, ker to kar imajo za preverjanje v resnici ni preverjanje, pač pa BLEF!


Kjer pokažeš papir ali fon lahko pokažeš ceglc ali fon od bilokoga in ne svojega, pa ne bo noben pogruntal....potem pa čudenje, da covid ne poneha!
zoran13 |  19 .10. 2021 ob  00: 01
V nekaterih krogih pravijo, da oktobra poteče rok uporabnosti cepivu Pfizer, zato, pa so tudi navodila odgovornih v tej smeri.
japajade |  18 .10. 2021 ob  21: 52
MAGIK@, preverjenje identitete posameznika je z zakonom urejeno, spr. preveri lahko zgolj uradna oseba ! Težko bi prenesel jaz in večina drugih, da od mene zahteva osebno izkaznico oseba v vlogi varnostnika, ki niti nima dokončane osnovne šole!
joe jaxson |  18 .10. 2021 ob  20: 19
"prostovoljka" poglej si potrjene turistične aranžmaje na turističnih agencijah in pol ti bo mogoče jasno koga ti je reku ljubljeni vodja, da bremzaš !?
magik |  18 .10. 2021 ob  19: 59
"Kakšnega bistvenega zaostrovanja s trenutnimi ukrepi ni možno doseči, še vedno smo mnenja, da je pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) učinkovit, kolikor ga ljudje upoštevajo in kolikor se izvaja nadzor," je pojasnila Logarjeva.

Ta ženska, kot večina Cefizljevskih odločevalcev glede covid ukrepov živi na Luni!
V Sloveniji NIHČE, RAZEN INŠPEKCIJE NE IZVAJA NADZORA NAD POGOJEM PCT! Izvajati nadzor pomeni, da na podlagi izkazanega PCT potrdila preveriš tudi identiteto osebe!
Zgolj spraševanje ljudi, če imajo PCT potrdilo, brez preverbe, pomeni NORČEVANJE, NE PA RESEN PRISTOP!
manemebasat |  18 .10. 2021 ob  19: 48
12
Krava, svoj gobec zapri!