LAŽNA 'DELAVCA TELEKOMA' OKRADLA ŽENSKO V SEČI: Odnesla sta zlatnino v vrednosti 10.000 evrov

Kronika

Minuli petek ob 19.08 so koprski policisti prejeli klic, da sta že pred petimi dnevi, torej v ponedeljek, k 90-letni ženski v Seči prišla dva moška, ki sta se predstavila kot 'delavca Telekoma'. Ženico je eden izvabil iz hiše in jo zamotil, medtem ko je drugi iz hiše ukradel zlatnino v vrednosti 10.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Fotografije so simbolične.

Minuli konec tedna so policisti na območju PU Koper posredovali v 222 primerih, na 113 so prejeli 580 klicev. Obravnavali so 30 prometnih nesreč z materialno škodo, šest z lažjimi in tri s hudimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 16 tatvin, dve drzni tatvini, šest vlomov, pet poškodovanj tuje stvari, nasilje v družini in povzročitev lažjih telesnih poškodb. Zaradi kršitev javnega reda in miru posredovali v 22 primerih, pridržali so dve osebi. Prav tako so obravnavali devet nezakonitih prehodov državne meje.

Tatvine in vlomi

V noči na petek je neznanec z dveh delovnih strojev na gradbišču v Prestranku ukradel nakladalne vilice. Lastnik ima za 7.000 evrov škode.

V enem od hotelov v Strunjanu so ukradli gostu denarnico z vsebino. Lastnik ima za 400 evrov škode.

V petek so vlomili v hišo v Dekanih, kjer so ukradli zlatnino v vrednosti 1.000 evrov.

Iz kleti stanovanjskega bloka v Olmu o ukradli električni skiro znamke Urbanglide, tip 82, črne barve. Lastnik ima za 300 evrov škode.

Z vozila, ki je bilo parkirano pri hotelu Delfin v Izoli, v ukradli obe registrski tablici z oznako PU504-VO.

V soboto ob 9.05 je neznanec v Portorožu okradel oškodovanca, ki je odšel do omarice z napitki. Ukradel mu je torbo z vsebino. Lastnik ima za 2.000 evrov škode.

Na območju Postojnske jame je neznanec oškodovanki iz nahrbtnika ukradel denarnico, v kateri je imeli okoli 500 evrov gotovine.

Nasilneži in razgrajači

V petek opoldne so poklicali policiste iz enega od trgovskih centro v Kopru, kjer je 49-letnik udaril 42-letnika. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V soboto pb 1.56 je v enega od koprskih lokalov prišel pijan moški, ki mu niso želeli postreči, zato se je razburil in je pričel kričati. Ob prihodu policistov pa je poskušal pobegniti. Policisti so ga ujeli. Izkazalo se je, da gre za 35-letnega Poljaka. Ker ni upošteval ukazov policistov, so ga pridržali.

V soboto ob 13.15 so klicali policiste v koprsko zaledje, kjer je pijan 74-letnik v zadnjem času večkrat pretepel svojo ženo. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja.

V noči na nedeljo so piranski policisti posredovali v enem od lokalov v Portorožu, kjer je 38-letni Gruzijec nadlegoval goste. Varnostniki so ga pospremili iz lokala in v prepovedali vstop, kar ga je tako razburilo, da je s pestjo udaril enega od varnostnikov v obraz. Pomiril se ni niti po prihodu policistov, zato so ga pridržali.

Tihotapci migrantov

V petek ob 15.44 so na primorski avtocesti, na počivališču Studenec, ustavii 40-letnega Gruzijca z avtomobilom Kia Cerato, slovaških registrskih oznak. S 37-letnim sodržavljanom sta prevažala šest Turkov, ki so bili prosilci za azil. Oba Gruzijca so kazensko ovadili, Turke pa so prepeljali v azilni dom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija