LAHKO VAS 'PRITISNE SRAT' NA PARENZANI: Od takšnih prizorov do visokega butičnega turizma manjka še veliko (FOTO)

Piran

Skoraj ni aktivnega turista, ki ne bi obiskal ali vsaj poznal Parenzane, urejene kolesarske poti, ki nudi čudovite užitke po poti nekdanje železnice od Trsta do Poreča. Odkar si Slovenci prizadevamo za razvoj visokega butičnega turizma, Parenzano oglašujemo kot primerno za razvajanje ob čistem zraku in neokrnjeni naravi. Prizor, ki so ga v teh dneh deležni mimoidoči ob Parenzani, pa priča o vsem drugem prej kot o 'vrhunski turistični ponudbi'.

Na Facebooku je zaokrožila fotografija straniščne školjke, ki jo je nekdo očitno odrabil, a se mu je zdelo čisto primerno, da jo odvrže kar v naravi. In to ne v kakšen skrit gozdiček, temveč kar ob priljubljeni istrski kolesarski poti v Strunjanu.

Pod objavo so se vsuli različni komentarji. Nekateri so na račun tako nemarnega početja napisali kakšno zabavno izjavo, večina pa se sprašuje, kako so ljudje lahko tako neodgovorni in brezvestni.

Dokler bomo naleteli na takšne prizore, si lahko mirne vesti priznamo, da smo še daleč od visokega butičnega turizma. Ne glede, kako si organizacije prizadevajo, da bi k nam privabile čim več petičnih gostov, se je potrebno zavedati, da smo turizem na prvem mestu ljudje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  09 .12. 2019 ob  17: 26
ne zgleda slabo
Tiramola  |  09 .12. 2019 ob  16: 10
Ta školjka je tam z namenom. Kakanje. Zraven je še plastenka z vodo.
Ne ve se ali je znamke Dolomite ali iz kake Albanske tovarne.
Komunala počisti.
Lp
mikrochip |  09 .12. 2019 ob  10: 33
11
parenza a ni ravni neokrnjena , pa tudi zrak ni ne vem kako čist.dnevno se tam namreč vozijo motoristi,sploh taki brez čelade.po tisti poti tudi spiščajo pse,vse to med pešci,malimi otroci. In to kljub tablam, kateri to prepovedujejo, na vratarnici pa nič.
Tom |  09 .12. 2019 ob  10: 22
Še najbolj fascinantno je to, da se je nekomu sploh ljubilo do tja nesti to straniščno školjko.