KRAJANI PODNANOSA SO SPRTI: Župan Kodelja bi iz središča vasi odstranil parkirišče za tovornjake

Vipavska dolina

Načrtovana preureditev središča Podnanosa iz sedanjega parkirišča za osebna vozila in tovornjake v delno parkovno ureditev je sprla krajane Podnanosa. In to celo tako, da so odstopili nekateri člani tamkajšnje krajevne skupnosti. Občina Vipava je sicer v letošnjem proračunu že rezervirala nekaj denarja, če bo prišlo do dogovora o ureditvi.

Krajani Podnanosa so na Občino Vipava poslali poziv in prošnjo za ustavitev projekta. Na občini sicer nanj gledajo naklonjeno. "Center vasi bi s projektom dobil novo podobo. Po mojem mnenju je to zelo simpatičen projekt," je za povedal vipavski župan Goran Kodelja.

Z uresničitvijo načrtov bi iz središča vasi odstranili parkirišče za tovornjake, ki se zdaj tam ustavljajo za krajši predah, saj je ob robu parkirišča gostilna. Gostilničar bi s parkiriščem tako izgubil tudi stalne stranke, saj vozniki v Podnanosu ne bi imeli več kje parkirati tovornjakov.

Goran Kodelja

"Prometna ureditev tega prostora je bila narejena že pred leti, tam ni parkirišče, pač pa počivališče za tovornjake, ki lahko parkirajo največ dve uri. Na tem mestu je prostora za dva do tri tovornjake, ob koncu tedna pa njihova mesta zasedejo domačini, ki z avtomobili prihajajo k nedeljski maši," je za povedal krajan Podnanosa, nekdanji predsednik krajevne skupnosti Podnanos in dolgoletni vipavski občinski svetnik Stojan Vitežnik.

Domačini so že pred leti načrtovali drugačno ureditev prostora pred stavbo, v kateri so kulturni dom, trgovina in gostilna. Niso proti ureditvi, a se ne strinjajo s sedanjim predlogom, je pojasnil Vitežnik. Prav tako jih jezi, da so o predlogu za ureditev parkirišča, po katerem bi približno tretjino sedanjega parkirišča preuredili v zelene površine, izvedeli iz objave na oglasni deski sredi vasi. V Podnanosu bi po njegovem mnenju potrebovali parkirišče za tovornjake, ki pa bi ga morali urediti na drugi lokaciji, ne v samem središču kraja.

Zaradi teh nesoglasij so na vipavsko občino poslali zahtevo po prekinitvi vseh dejavnosti, pod katero se je podpisalo 75 domačinov. Odstopili so tudi nekateri člani sveta krajevne skupnosti, zaradi česar ta ni več sklepčen in zato ne more odločati o soglasju za predlagano ureditev sredi vasi.

Vipavski župan Kodelja meni, da je parkirišče za tovornjake sredi vasi nepotrebno in nekoristno. Čeprav je obljubil, da vipavska občina brez dogovora s krajevno skupnostjo Podnanos ne bo naredila ničesar, pa vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja niso umaknili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija