KOT V RISANKI: Besna psa povzročila na avtih za več kot 300.000 evrov škode (FOTO)

Svet

Pasji tandem je naredil pravo opustošenje na novih in rabljenih avtomobilih, ki so bili razstavljeni v nekem prodajnem salonu v Teksasu. Jezna kosmatinca sta povzročila po do sedaj zbranih podatkih za dobrih 320.000 evrov škode, ko sta usklajeno trgala z vozil odbijače in blatnike.

 

Pasja vandala sta na piko vzela lokalno zastopništvo G Motors, ki je bilo deležno niza nočnih "napadov" ter za seboj puščala raztrgane odbijače in blatnike, 'okrašene' s sledmi ugrizov in prask. Do odkritja krivcev so prišli šele po ogledu videoposnetkov, ki jih je posnel nadzorni sistem v salonu in bili presenečeni, da gre za pse – opustošenje je bolj ustrezalo kakšni večji divji živali. Uničenih je bilo najmanj pet prodajnih avtomobilov.

Glede na rekonstrukcijo dogajanja, ki so jo izvedli, ​​se zdi, da sta psa vstopila na razstavni prostor skozi luknjo v ograji, v enem od napadov besa sta lovila mačko, ki se je zatekla v avto. Psa je mogoče tudi videti, kako se sprehajata po strehah avtomobilov in delujeta skupaj, da bi z zobmi odtrgala avtomobilske dele.

Lastnik avtosalona je vložil prijavo pri houstonski policiji, vendar so jim povedali, da policija ne more storiti ničesar, saj psi niso napadli človeka. Svetovali so mu, naj najame zasebnega detektiva, ki bo izsledil lastnika nevarnih psov. V tem primeru bi lahko izterjal odškodnino za povzročeno škodo. Je pa prodajalec medtem sporočil, da resno razmišlja o možnosti prenosa poslovanja na drugo območje, varnejše in dlje od območja delovanja pasjih vandalov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  29 .11. 2023 ob  13: 33
Bedaki minusarski. Novejsi avtomobili imajo na odbijacih montirane radarje pa me zanima ce je tu kaksna povezava.
manemebasat |  27 .11. 2023 ob  14: 46
-5
Radarji?