KOPRSKI SODNIKI: 52-letniku zaradi spolne zlorabe hčerk 23 let in šest mesecev zapora

Kronika

Petčlanski senat koprskega okrožnega sodišča je 52-letnega moškega iz slovenske Istre v četrtek spoznal za krivega spolnega zlorabljanja svojih treh hčerk in ga obsodil na 23 let in pol zaporne kazni, poročajo časniki. Sodba še ni pravnomočna. Tako tožilstvo kot obramba sta napovedala pritožbi.

Žrtve so bile ob začetku zlorab stare šest, osem in enajst let. Najstarejšo naj bi oče zlorabljal kar devet let, pišejo Primorske novice.

Obdolženi krivde ni priznal. Njegov zagovornik je predlagal oprostilno sodbo, medtem ko je tožilka predlagala 30 let zapora.

Po presoji senata je dokazni postopek potrdil, da so se hčerke bale, da jih bo oče pretepel s palico, če bodo komu povedale, kaj se je dogajalo, ko mame ni bilo doma in so mu bile zaupane v varstvo. Kot poročajo Primorske novice, se je senat oprl na izpovedi hčerk in njihove mame, ki jih je potrdila tudi izvedenka. Ni pa sledil izpovedim prič, ki jih je predlagala obramba. Te so ocenjevale, da je vse skupaj posledica ravnanja mame oškodovanih deklet.

Državno odvetništvo je v imenu žrtev vložilo tudi premoženjskopravne zahtevke. Sodišče je presodilo, da bi ugotavljanje škode podaljšalo postopek, zato je zastopnike žrtev napotilo na pravdo.

Moški je od decembra 2021 v priporu. Po odločitvi sodnega senata bo tam ostal do pravnomočnosti sodbe. Ta čas se bo štel za čas prestajanja kazni.

Kriminalisti so preiskavo začeli na podlagi anonimne prijave jeseni 2021. Po koncu preiskave je tožilstvo vložilo obtožbo zaradi treh kaznivih dejanj spolnih napadov na osebo, mlajšo od 15 let, in kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja. Po javnem predobravnavnem naroku se je sojenje nadaljevalo za zaprtimi vrati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  07 .01. 2024 ob  16: 31
No, ga bodo ze “postimali” v zaporu.
manemebasat |  05 .01. 2024 ob  12: 41
22
Samo?