KOPRSKI POLICISTI RAZKRILI: V tragediji v Bertokih uporabljen oster predmet, aretirali so 31-letnico (FOTO, VIDEO)

Kronika

Kot je na današnji tiskovni konferenci pojasnil Dejan Grandič, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi (PU) Koper, so policisti sinoči ob 19.48 prejeli obvestilo domačina iz Bertokov, ki je v stanovanjski hiši našel mrtvo žensko.

"Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti ter reševalci. Zdravnik je potrdil smrt osebe, v nadaljevanju pa je bilo z ogledom kraja dejanja ugotovljeno, da je 85-letna domačinka iz Bertokov umrla zaradi posledic kaznivega dejanja," je pojasnil Grandič. Ogleda kraja dogodka sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

"Z intenzivnim zbiranjem smo začeli takoj in s tem še nadaljujemo," je dejal, pojasnil pa je tudi, da so tekom noči policisti odvzeli prostost 31-letni državljanki Slovenije, ki je osumljena storitve kaznivega dejanja uboja.

"Trenutno potekajo številne aktivnosti zbiranja obvestil in dokazov, prav tako poteka sodna obdukcija, ki jo je odredila preiskovalna sodnica," je še dejal Grandič. Kot je pojasnil, je za kaznivo dejanje uboja predvidena zaporna kazen od pet do 15 let.

V zvezi s pridržano osebo zaradi poteka preiskave še ni mogoče podajati informacij, je pojasnil Grandič, prav tako še ni znan motiv. Je pa potrdil, da pridržane osebe do sedaj še niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Pri kaznivem dejanju uporabljen oster predmet

"Z ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je bil pri storitvi kaznivega dejanja uporabljen oster predmet," je pojasnil Grandič, a več podrobnosti o tem za zdaj še ni izdal, saj je preiskava še v teku. Prav tako ni potrdil, ali so omenjeni predmet že našli.

Pojasnil je, da je v tej fazi preiskave osumljenka samo ena, ki pa je še vedno v pridržanju. Policisti prav tako še naprej preiskujejo okoliščine, zato ni potrjeno niti, ali sta bili v hiši udeleženki sami, ali je bil tam še kdo. Je pa potrdil, da so osumljenko prijeli na območju koprske policijske uprave, a zaradi interesa preiskave več ni mogel razkriti. Kot je pojasnil, osumljenke še niso zaslišali.

Nekateri mediji so že poročali, da sta bili žrtev in osumljenka v sorodstvenem razmerju, bili naj bi namreč babica in vnukinja, a Grandič tega za medije ni potrdil. 

Podrobnosti uboja v Bertokih

Posted by Regional on Wednesday, April 7, 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  08 .04. 2021 ob  15: 10
zelo žalosten dogodek.
Bella |  08 .04. 2021 ob  12: 16
12
Rezultat: uničena družina, mrtva nona, s katero je vnukinja ze v preteklosti obracunavala in je tudi njen life na neki nacin koncal, skratka druzinsko ime omadezevano, okolica pac na to tako gleda... Naj najdejo moc, da se izkopljejo iz take tragedije, mi pa ne sodimo zakaj in kdo, ker vsi hodimo na nek nacin po slemenu in mimogrede se prekucnemo na napacno stran.
Ištrijan |  07 .04. 2021 ob  20: 34
14
Res sramotno se mi zdi, da morajo bogi skovacini policajem iskat dokaze med skavacami!! Si krim tehniki bojijo umazat rokavicke....
15? |  07 .04. 2021 ob  19: 09
Za uboj drugega človeka je samo 15 let zapora? Se pravi, da dobijo še manj kot toliko. Jao jao za banana državo. Saj se nimaš česa bati, vse je na izi.
ManofSteel |  07 .04. 2021 ob  18: 25
@bubobubo manj, ko veš, bolje je. verjemi
bubobubo |  07 .04. 2021 ob  13: 16
30
te video izjave so nepotrebne, saj ne izveš nič več kot je že napisano