KATASTROFA NA REKI SOČI: Množičen pogin rib (VIDEO)

Trst

Na reki Soči v Gradišču je danes prišlo do množičnega pogina rib. Za to je krivo pomanjkanje vode. Gre za odsek Soče pri Gradišču, kjer je vodostaj izredno nizek tudi zaradi hidroelektrarne nad Zdravščinami.

Na tem delu reke namreč preusmerjajo večji del vode skozi turbine hidroelektrarne, nato pa skozi kanal, po katerem se voda vrne v reko pred Zagrajem. Večina vode tako se teče po rečni strugi, ampak po kanalu. Svoje je v teh dneh prav gotovo pridodala še suša. Današnji prizor je vsekakor prava katastrofa.

Množičen pogin rib na Soči - Moria di pesci nell'Isonzo (I.M.) Več v članku/Vai all'articolo https://www.primorski.eu/goriska/zaradi-suse-na-soci-mnozicen-pogin-rib-DA1064498

Objavil/a PrimorskiD dne Torek, 22. marec 2022

Ribiški čuvaji niso prejeli nobenega uradnega obvestila, kaj se dogaja. Za to so izvedeli preko socialnih omrežij. Sprehajalec je namreč ribe posnel že včeraj pozno popoldne, danes pa je posnetek objavil na omrežjih, objava pa je bila takoj množično deljena.

Količina rib, ki je poginila, še zdaleč ni bila skromna. Zato ribiški čuvaji pozivajo vse, ki ob rekah naletijo na podobne prizore ali opazijo pogin rib, naj nemudoma pokličejo na številko 112 ali obvestijo policijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija