KALVARIJA DO KOPRA: Izkušnja potnice, ki se je z vlakom iz Ljutomera vozila kar 8 ur in pol!

Koper

Sredi junija letos so Slovenske železnice podpisale pogodbo vredno 148,3 milijona evrov za nakup 20 novih potniških vlakov. S tem nakupom železnice zaključujejo naložbo v prenovo voznih sredstev, težko pol milijarde evrov. Medtem se na družbenih omrežjih širijo objave tistih, ki so se tudi zaradi neprestanih zastojev na cestah odločili uporabiti vlak. Te so vse prej kot prijetne, "od Ljutomera do Kopra osem ur in pol".

Ne, da razmere pri uporabi vlakov v Sloveniji niso idealne, glede na izkušnje potnikov niti povprečne niso. Spodbujati ljudi, naj se poslužujejo trajnostnih oblik prevoza, kot sta na primer vlak ali avtobus, so torej prazne marnje.

Na Twitterju je nekdo opisal izkušnjo njegove tašče, ki se je od Ljutomera do Kopra vozila osem ur in pol. Pri tem je morala dvakrat prestopiti, na določenem delu proge pa zaradi gradbenih del vlak zamenjati za avtobus. Da na avtocestah nastajajo zastoji, ni torej nič čudnega, saj tudi tisti ljudje, ki bi se z veseljem vozili z vlakom, v takih razmerah še vedno raje izberejo avtomobil.

Oglasilo se je več komentatorjev pod objavo, ki se strinjajo, da je stanje javne infrastrukture nevzdržno, "iz Ljubljane v Novo Gorico pridejo prej kolesarji za Praznik češenj kot vlak … Dovolj povedano, se jim ne izplača graditi progo. Še dobro, da nam je Marija Terezija naredila progo po Soški dolini".

"V tem času, skupno osem ur, sem štartal iz Ljubljajne na letališče MP (op. uredništva: verjetno gre za letališče Marco Polo v Benetkah), sedel na avion za Notthingham, prispel v Notthingham, opravil pot od letališča do mesta in v restavraciji pojedel kosilo. In to ne gre za Notthingham nekje na Štajerskem," je zapisal eden.

"Morda pa ima ljubljanski šerif prav in je kolo prihodnost. Ker bistveno dlje od tega ne more trajati, da prigoniš do Kopra."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  06 .07. 2023 ob  15: 23
-1
če bi šla z wizairom, bi noč prespala v hotelu
kekec |  06 .07. 2023 ob  14: 21
Na progi so tri gradbišča pa plaz se je vsul, zaradi je vlak iztiril. Ampak ljudje pač jamrajo, ker je to najlažje.
Martin Kacur |  05 .07. 2023 ob  14: 45
To je pa čar majhne države. Si predstavljate koliko bi trajalo, če bi bila Slovenija velikosti Fravcuje? Iz enega konca na drugi.
Prognostik |  05 .07. 2023 ob  11: 29
Je daleč.