Mrzli zimski večeri so odličen čas za sladkanje z vročo čokolado. Si jo znate pripraviti sami? Pred vami je recept, s pomočjo katerega boste v le petih minutah pripravili najslastnejšo vročo čokolado, kar ste jo kdaj poskusili. Skrivnost je v sestavini, ki se odlično poda k okusu kakava.
KAKO PRIPRAVITI NAJSLASTNEJŠO VROČO ČOKOLADO: Skrivnost je v tej sestavini
Trendi
Skrivnostna sestavina, ki bo povzdignila okus in aromo vroče čokolade, je tahini ali sezamova pasta.
Potrebujete približno skodelico in pol temne ali mlečne čokolade, skodelico tahinija, ščepec soli in osem skodelic mleka. Mleko počasi segrevajte v posodi, medtem pa v mikrovalovni pečici ali na štedilniku stopite čokolado. V stopljeno čokolado vmešajte tahini in sol, dodate pa lahko tudi ekstrakt vanilije. Ko se zmes zgosti, jo vlijte v vrelo mleko in nekaj časa kuhajte.
Napitek seveda postrezite vroč. Naj vam tekne!
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
ROMUN KRADEL NA BANKOMATIH: Bi tudi vi pomislili, da gre za tehnično napako na napravi?
T.K.
-
včeraj ob 11:41
V ISTRI HUJE POŠKODOVANI TRIJE MOTORISTI: Enega prepeljali v izolsko bolnišnico
T.R.
-
včeraj ob 11:20
Novo iz Slovenije
ŠKODA NASTALA TUDI NA NOTRANJSKEM IN NA KRASU: Prizadeto sadno drevje, orehi in trta
N.J.
-
danes ob 14:00
VETERINARSKA UPRAVA OPOZARJA: Tudi mačke in pse je potrebno zaščititi pred klopi
A.P.
-
danes ob 13:28
ZNOVA DELA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Na tem odseku bo promet potekal po enem pasu
T.K.
-
danes ob 13:07