KAKO JE DO TEGA LAHKO PRIŠLO? 12-letnica šest ur sama ostala v šolskem avtobusu, našli so jo v Luciji

Kronika

12-letna učenka Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan je ostala šest ur sama v šolskem avtobusu. Kako je do tega lahko prišlo? Prevoznik sicer vsako jutro iz Kopra v Strunjan pripelje 45 učencev.

V začetku šolskega leta, v ponedeljek, 4. septembra, je v šolskem avtobusu ostala zaprta deklica s posebnimi potrebami, poroča novinarka TV Slovenija Eugenija Carl. Našli so jo šele po šestih urah. Vrata so bila na srečo odprta, da je imela zrak, je za RTV povedala Cita Oset, direktorica podjetja Street tour Portorož.

Marsikdo se vpraša, kako je do tega sploh lahko prišlo. Kot je za omenjeni medij pojasnila ravnateljica Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan Nataša Brljavac, se je tisti dan zgodil neljub splet okoliščin na končni postaji.

"Voznik je odprl tudi zadnja vrata avtobusa, česar običajno zaradi varnosti ne počnemo. Otroci so šli z avtobusa, spremljevalke pa so začele otroke zbirati," je dejala in dodala, da je 12-letnica med vožnjo zaspala in ker je zelo majhne rasti, je nihče ni opazil. Tudi v šoli je niso pogrešali, saj so bili prepričani, da je ni k pouku, ker je s starši konec tedna odpotovala v tujino.

Opazil je ni niti šofer, ko je avtobus odpeljal v Lucijo na matično parkirišče, kljub temu da je pogledal po avtobusu. Kot je za RTV še povedala Cita Oset, je deklica kar nekaj ur spala, ko se je zbudila, pa je začela jokati in klicati mamo. 12-letnica je bila na avtobusu sama od osmih zjutraj do dveh popoldne.

Kot še poroča Radiotelevizija Slovenija, jo je voznik, ki je pri podjetju že 30 let in že leta prevaža otroke s posebnimi potrebami, odpeljal v šolo, kjer so poskrbeli zanjo. Starši prijave ne bodo podali, tako šola kot prevozno podjetje pa sta se jim opravičila. V šoli sicer zagotavljajo, da je za varnost otrok dobro poskrbljeno, po dogodku pa so vključili še več osebja, še dodaja RTV. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  16 .09. 2023 ob  13: 04
10
Zakaj ne zamenjajo spremljevalk?
Alozi |  16 .09. 2023 ob  10: 38
33
Kje so pa v vsej teji zgodbi spremljevalke/spremljevalci? A oni niso nič krivi ali kako? A niso oni odgovorni za otroka? Spremljati kaj pomeni? Mogoče pa jaz ne razumem....